Παραλίες του κόσμου με ασυνήθιστα χρώματα!

Αν νομίζετε ότι οι παραλίες έχουν άμμο σ' αυτό το χρυσαφένιο χρώμα που έχουμε συνηθίσει κάνετε λάθος. Στο πλανήτη μας υπάρχουν παραλίες που η άμμος τους έχει ποικιλία χρωμάτων: κόκκινο, καφέ, ροζ, πορτοκαλί, χρυσό, μωβ, πράσινο ακόμα και μαύρο.


Χαβάη: Η παραλία Kaihalulu

Ο κόλπος Kaihalulu και η παραλία με την κόκκινη άμμο βρίσκονται στο νησί Maui, στην ανατολική ακτή του. Στην παραλία αυτή υπάρχει ένας φυσικός κυματοθραύστης, που την προστατεύει από τα μεγάλα κύματα. Η Kaihalulu είναι μία από τις λιγοστές παραλίες με κόκκινη άμμο, που υπάρχουν στον κόσμο. Το βαθύ κόκκινο-μαύρο χρώμα της άμμου έρχεται σε αντίθεση με το γαλάζιο χρώμα των νερών της θάλασσας, το πράσινο των δέντρων και το μαύρο χρώμα του κυματοθραύστη.

Χαβάη: Η παραλία Punaluu



Η "μαύρη παραλία", όπως αλλιώς ονομάζεται βρίσκεται στη Χαβάη, στο Μεγάλο Νησί. Η μαύρη άμμος της παραλίας δημιουργήθηκε από τη λάβα, από τα γύρω ηφαίστεια, που καθώς κυλάει στον ωκεανό ψύχεται. Θαλάσσιες χελώνες επισκέπτονται συχνά την παραλία αυτή, τις οποίες μπορεί να δει κανείς να ξεκουράζονται πάνω στη μαύρη άμμο. Η παραλία είναι πολύ βραχώδης και το κολύμπι είναι επικίνδυνο.

Χαβάη: Η παραλία Papakolea


Η "πράσινη παραλία", όπως είναι γνωστή, βρίσκεται στην περιοχή Ka u στη Χαβάη. Είναι η μία από τις δύο πράσινες παραλίες που υπάρχουν στον πλανήτη (η δεύτερη βρίσκεται στο Γκουάμ).
Η παραλία οφείλει το χαρακτηριστικό χρώμα της στους κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη, που υπάρχουν εκεί.

Αυστραλία: Η παραλία Hyams


Η παραλία Hyams βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία. Έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η πιο λευκή παραλία στον κόσμο. Το χωριό Hyams είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με τρεις παραλίες, που έχουν λεπτή και εξαιρετικά λευκή άμμο.

Μπαχάμες: Οι παραλίες στο νησί Χάρμπορ 



Παραλίες με ροζ χρώμα είναι σπάνιες. Υπάρχουν κυρίως σε περιοχές κοραλλιογενών υφάλων. Το νησί Χάρμπορ στις Μπαχάμες φημίζεται για τις παραλίες του που έχουν ροζ άμμο και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Αυστραλία: Οι παραλίες στο νησί Fraser


Στο φαράγγι του ουράνιου τόξου βρίσκονται οι πιο χρωματιστές παραλίες του νησιού Fraser, στην Αυστραλία. Οι παραλίες με τα ονόματα "The Cathedrals", "The Pinnacles" και "Red Canyon" είναι κάποιες παραλίες, στις οποίες η άμμος είναι χρωματιστή. Το χρώμα τους οφείλεται στον αιματίτη, ένα ορυκτό του σιδήρου. Καθώς το κύμα και ο αέρας μετακινούν την άμμο, 70 διαφορετικά χρώματα μπορεί να δει κανείς να εμφανίζονται.Τα χρώματα φαίνονται ολοκάθαρα στα βράχια της παραλίας.

Ισλανδία: Η παραλία Vik



Το χωριό Vik βρίσκεται στην Ισλανδία, 180 χλμ. από το Ρευκιαβίκ. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παγετώνα Myrdalsjokull, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του ηφαιστείου Κάτλα.
Η παραλία του χωριού είναι αμμώδης κι έχει μαύρο χρώμα, που φυσικά οφείλεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα, που υπάρχει στην περιοχή.

Κεφαλλονιά: Η παραλία Ξι



Νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, 8 χλμ. από το Ληξούρι βρίσκεται η δική μας κόκκινη παραλία. Η παραλία Ξι είναι μια ρηχή, αμμώδης παραλία με κόκκινο-κεραμιδί χρώμα. Η παραλία ονομάστηκε έτσι γιατί ο όρμος στον οποίο βρίσκεται μοιάζει με το γράμμα "ξι" του ελληνικού αλφαβήτου.



Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου