Η.Π.Α.: Δικαστής επιβάλει πρόστιμο 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε blogger γιατί δεν είναι δημοσιογράφος

 
Μία δικαστική υπόθεση, η οποία στέλνει μήνυμα προς όλους τους bloggers, είναι πραγματικότητα. Ένας δικαστής στις Η.Π.Α. πήρε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο σε μία blogger, ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων, το οποίο πρέπει να πληρώσει σε μία εταιρεία, επειδή έγραψε άρθρα για αυτήν χωρίς να είναι δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα, όπως γράφτηκε στη Seattle Weekly, ο δικαστής υποστήριξε ότι η blogger, που διαθέτει αρκετά ιστολόγια, δεν καλυπτόταν από το νόμο περί προστασίας των δημοσιογραφικών πηγών που ισχύει στο Oregon, καθώς δεν ανήκει σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Η εταιρεία, για την οποία έγραψε η blogger, της έκανε μήνυση τον Ιανουάριο ζητώντας αποζημίωση ύψους 10 εκατ. δολαρίων, επειδή δημοσίευσε άρθρα πολύ κρίσιμα για την εταιρεία και τον ιδρυτή της. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα άρθρα της ήταν δυσφημιστικά και η blogger παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Ο δικαστής αγνόησε τα περισσότερα άρθρα, αλλά κράτησε μόνο ένα, το οποίο θεώρησε ότι ήταν περισσότερο δυσφημιστικό και ανταποκρινόταν στις κατηγορίες της εταιρείας. Η blogger υποστήριξε ότι έπαιρνε τις πληροφορίες από μια εσωτερική πηγή στην εταιρεία, την οποία όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει.

Χωρίς την πηγή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι τα λεγόμενα της ήταν αληθινά και έτσι ο δικαστής αποφάσισε ότι η κοπέλα ήταν blogger και όχι δημοσιογράφος, με αποτέλεσμα να μην προστατεύεται από τον νόμο.
Η διαμάχη αυτή για το αν ένας blogger είναι και δημοσιογράφος κρατάει χρόνια, αλλά πολλές φορές στις Η.Π.Α. ο νόμος για τους δημοσιογράφους έχει προστατέψει και πολλούς bloggers.
 
ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου