Επελευθερώνονται 2.900 κρατούμενοι στην Κούβα

Καταδικασμένοι για «εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους»

Ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου 16ου, την άνοιξη, η Κούβα θα απελευθερώσει 2.900 κρατούμενους εντός των προσεχών ημερών, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η κουβανική κυβέρνηση, θα είναι και εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα «κατά της ασφάλειας του κράτους» .

Στην επίσημη ανακοίνωση, η απελευθέρωση των 2.900 κρατουμένων δεν συνδέεται άμεσα με την επικείμεννη επίσκεψη του Πάπα, αλλά με το αίτημα δεκάδων οικογενειών των φυλακισμένων

Σχετικά με την απελευθέρωση του αμερικανού Αλαν Γκρος, ο οποίος εκτίεει ποινή φυλάκισης 15 ετών, για την προσπάθεια του να δημιουργήσει εξοπλισμό για το διαδίτυο στην Κούβα, υπό τις μυστικές εντολές των ΗΠΑ, προκεινμένου να εξωθήσει το συντομότερο δυνατό τις πολιτικές αλλαγές στο νησί, συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους που θα απελυθερωθούν.






ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου