Μια προσωπογραφία από 3,2 εκ. τελείες, ένα στυλό και 210 ώρες

Όταν καλλιτέχνης Miguel Endara έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα πορτρέτο του πατέρα του, πρώτα το σχεδίασε, μετά το σκιαγράφησε, και τέλος προχώρησε με μία ίσως όχι και τόσο παραδοσιακή τεχνική, αυτήν την στίξης ή pointillism.





Σύμφωνα με αυτή το όλο έργο γίνεται με μικρές τελείες μελανιού σε πυκνότερες ή αραιότερες συγκεντρώσεις.

Ο Miguel υποστηρίζει ότι η ολοκλήρωση του έργου του πήρε 210 ώρες και πως αποτελείται από 3,2 εκατομμύρια κουκκίδες. Όλως παραδόξως, κατάφερε να «ζωγραφίσει» το πορτραίτο με ένα και μόνο στυλό, το οποίο και χαρακτήρισε Ήρωα.

Η καταμέτρηση των κουκκίδων, δεν είναι 100% ακριβής, ωστόσο ο καλλιτέχνης υπολόγισε τον αριθμό χρησιμοποιώντας την ταχύτητα με την οποία σχεδίαζε τις τελείες σε σχέση με την ώρα που του πήρε για να ολοκληρωθεί το έργο.

Πέρα του ότι όσοι είναι φαν της τέχνης θα ευχαριστηθούν το βίντεο με την δημιουργία του έργου, μερικοί μπορεί να αρχίσουν να ασχολούνται με αυτή, ενώ εμείς το βρήκαμε γιατί αρχίζει να διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς στο διαδίκτυο.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου