Apple MacBook Pro: Κορυφαία ποιότητα οθόνης και διπλάσιας ανάλυσης, εντός 2012


Φαίνεται ότι η Apple ετοιμάζεται για δριμεία επίθεση στον χώρο των φορητών υπολογιστών, με τη νέα φουρνιά MacBook Pro μοντέλων. 

Αυτά τα νέα laptop υποτίθεται ότι θα θέσουν καινούργιες προκλήσεις στη λίαν ανταγωνιστική βιομηχανία για τις αντίπαλες εταιρείες. Γιατί όμως θα συμβεί αυτό; Ποιο θα είναι αυτό το «χαρακτηριστικό - κλειδί» που θα διαθέτουν και που θα αλλάξει τόσο πολύ τις προτιμήσεις των καταναλωτών για άλλη μια φορά υπέρ της Apple, όπως έκαναν στο παρελθόν τα MacBook Air/Pro, iPod/iPhone/iPad;
 
Μα φυσικά αυτό που πρώτο αντικρίζουν τα μάτια του χρήστη: η οθόνη. Το νέο επίτευγμα της Apple, που φημολογείται από την ιστοσελίδα «DigiTimes», είναι η διπλάσια ανάλυση που έχουν οι οθόνες των νέων MacBook Pro, εκτοξεύοντας έτσι σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας τη χρωματική απόδοση, τη διαύγεια και ιδιαίτερα τη λεπτομερή απεικόνιση.

Η «ανάλυση» μιας οθόνης είναι η πληθώρα κάθετων και οριζόντιων γραμμών, οι οποίες τέμνονται μεταξύ τους και απαρτίζουν ουσιαστικά το «πλέγμα» της οθόνης. Αυτό το πλέγμα εκφράζεται με τον αριθμό των γραμμών, εν προκειμένω για τα MacBook Pro 15.4 ιντσών, η ανάλυση/πλέγμα είναι 1440x900 γραμμές. Τα νέα μοντέλα, που προορίζονται για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, θα διαθέτουν ακριβώς τη διπλάσια ανάλυση: 2880x1800 γραμμές! Αντίστοιχα, τα μοντέλα των 11.6, 13.3 και 17 ιντσών θα δεχθούν διπλασιασμό, φτάνοντας τις 2560x1600 γραμμές για τα μοντέλα μικρών ιντσών και τις 3840x2400 για το μεγάλο 17άρι μοντέλο.

Με τέτοιες αναλύσεις, σε τέτοιες διαστάσεις ιντσών οθόνης, η ποιότητα (θα) αγγίζει εξωπραγματικά επίπεδα - πραγματικά. Αν όντως καταφέρει η Apple να διαθέσει κάτι τέτοιο στο καταναλωτικό κοινό, για άλλη μια φορά θα έχουμε μια πλήρη ανατροπή του σκηνικού των φορητών (και μη) υπολογιστών, των συστημάτων όλα-σε-ένα (iMac και παρόμοιοι), όπως βέβαια και των διαθέσιμων ξεχωριστών monitor για υπολογιστές.

Πάντως, αν και τα παραπάνω βασίζονται σε φήμες, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν ενδείξεις ότι η Apple ετοιμάζεται για τον διπλασιασμό ανάλυσης: ήδη έχουν ενημερωθεί εδώ και τουλάχιστον 10 μήνες οι εσωτερικοί και εξωτερικοί προγραμματιστές της Mac OS X πλατφόρμας (το περιβάλλον εργασίας των Mac υπολογιστών) περί της «Hires» ανάλυσης (Hires είναι συντομογραφία του High Resolution - Υψηλή Ανάλυση), ώστε να αρχίσουν να αναβαθμίζουν (μυστικά εννοείται) τις εφαρμογές και προγράμματα που αναπτύσσουν, εν αναμονή των νέων μοντέλων Mac. Ίδωμεν λοιπόν, αλληγορικά και κυρίως κυριολεκτικά!


Λευτέρης Ξυκομηνός




ΠΗΓΗ


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου