Το μέλλον των περιφερειακών


Τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια του μέλλοντος θα είναι touch screen οθόνες σαν των iPad. Ας ρίξουμε μια ματιά στο αύριο των περιφερειακών. Όλοι μας ασχολούμαστε με τις ταχύτητες των επεξεργαστών, τη χωρητικότητα των νέων σκληρών δίσκων, τις συσκευές τύπου iPad που πάνε ένα βήμα παραπέρα τη χρήση υπολογιστή, αλλά ελάχιστη σημασία δίνουμε στα περιφερειακά τους, αυτά δηλαδή που αποτελούν το μέσον μας για να χρησιμοποιούμε καθημερινά τους υπολογιστές. Τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια του μέλλοντος δεν θα μοιάζουν και πολύ με αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα. Θα είναι κατασκευασμένα από γυαλί και μέταλλο και θα λειτουργούν περίπου όπως σήμερα οι οθόνες των iPhone και των iPad. Φανταστείτε ένα ποντίκι που πέραν των λειτουργιών που έχει σήμερα, θα μπορεί να ζουμάρει και να ξεζουμάρει με τον τρόπο που το κάνει το iPad ή ένα πληκτρολόγιο που θα μπορεί να αντέξει όσο καφέ και όσα ψίχουλα ρίξετε επάνω του.

Ρίξτε, για παράδειγμα, μια ματιά στο project του Kickstarter.com. Βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και λειτουργεί με τη λογική του open-source. Τόσο στη συγγραφή του κώδικα για τη λειτουργία του, όσο και στη συλλογή του budget για την παραγωγή του. Όποιος πληρώσει έστω και ένα μικρό ποσό, βοηθάει στην παραγωγή δοκιμαστικών πρωτοτύπων για τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια που ετοιμάζονται και μπαίνει σε έναν διαγωνισμό για να αποκτήσει κάποιο όταν πια θα βγουν στην αγορά. Η ιδέα της συμμετοχικότητας μάς αρέσει πολύ, αλλά ακόμη πιο πολύ μάς αρέσει το design των περιφερειακών που σας παρουσιάζουμε!

Για αναδημοσίευση του άρθρου, παρακαλούμε αναφέρετε την πηγή και το link του άρθρου. via
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου