Τα πρόβατα είναι έξυπνα!

Ποτέ κανείς δεν είχε θεωρήσει τα συμπαθή τετράποδα ιδιαίτερα ευφυή, όμως τα πρόβατα είναι στην πραγματικότητα τόσο έξυπνα που μπορούν κάνουν «εκτελεστικές αποφάσεις» αλλά και να ανακαλέσουν αναμνήσεις μετά από πολύ καιρό για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Μπορούν να θυμηθούν πρόσωπα, είτε πρόκειται για άλλα πρόβατα ή του ανθρώπου, και μπορούν να θυμηθούν πρόσωπα, όταν κοιτάζουν φωτογραφίες, σύμφωνα με τους ερευνητές του Cambridge.

Τα πρόβατα μπορούν να περάσουν, επίσης, ψυχολογικά τεστ στα οποία οι πίθηκοι έχουν αποτύχει, σύμφωνα με την μελέτη τους.Η Δρ Laura Avanzo και ο Δρ Τζένιφερ Morton μελετούσαν περιπτώσεις νευροεκφύλισης με επίκεντρο την ασθένεια Huntingdon, μια κληρονομική διαταραχή που οδηγεί σε βλάβη των νεύρων και την άνοια, όταν σκόνταψαν εντελώς τυχαία σε αυτή την ανακάλυψη.

Ως μέρος της έρευνάς τους μελέτησαν μια νέα φυλή γενετικά τροποποιημένων πρόβατα που φέρουν ένα γονίδιο που προκαλεί την νόσο Huntingdon σε ανθρώπους. Θα έπρεπε επίσης να μελετήσουν κανονικά πρόβατα, προκειμένου να συγκρίνουν και να καταλήξουν σε αυτά τα εντυπωσιακά ευρύματα.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου