Νέοι δρόμοι κατά της κλιματικής αλλαγής

Στόχος, ο νέος οδικός χάρτης για την προστασία του περιβάλλοντος να τεθεί σε ισχύ το 2020

Ένας νέος οδικός αυτός χάρτης εγκρίνεται ύστερα από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να επιβληθούν νομικά δεσμευτικές μειώσεις, στους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη, την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Αντιπρόσωποι περίπου 190 χωρών που πήραν μέρος στις μαραθώνιες συνομιλίες για το κλίμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, ενέκριναν έναν οδικό χάρτη με στόχο, για πρώτη φορά, την επίτευξη συμφωνίας όλων των χωρών του πλανήτη το 2015 για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Βάσει του οδικού αυτού χάρτη παρατείνεται η ισχύς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο λήγει το 2012, και δημιουργείται ένα «Πράσινο Ταμείο» για το κλίμα, το οποίο θα βοηθήσει τις πτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου।

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου