Οι σοκολατένιοι λόφοι

Οι .... σοκολατένιοι λόφοι-Chocolate Hills είναι ένας ασυνήθιστος γεωλογικός σχηματισμός στην περιοχή Bohol στις Φιλιππίνες. Υπάρχουν 1268 ομοιόμορφοι, κωνικοί λόφοι σε μια έκταση μεγαλύτερη από 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 
 
Καλύπτονται από πράσινο χορτάρι, το οποίο σε περιόδους ανομβρίας γίνεται καφέ. Σε αυτό το γεγονός οφείλουν το όνομά τους. Είναι διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.  Οι λόφοι ποικίλουν σε ύψος από 30-50 μέτρα. Ο ψηλότερος έχει ύψος 120 μέτρα.
Φωτογραφία: Pinay06
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την δημιουργία αυτών των λόφων, που δεν συμφωνούν μεταξύ τους, Η επικρατέστερη είναι ότι υπήρχε ένας αρχαίος ύφαλος ασβεστόλιθου, που διαβρώθηκε  από το νερό και τον άνεμο.  
Φωτογραφία: Jasper Greek Golangco
Η εξήγηση βέβαια για τη δημιουργία τους μπορεί να είναι κάποιος από τους παρακάτω μύθους.
Ο πρώτος λέει: δυο γίγαντες πολεμούσαν και ο ένας πέταγε στον άλλο βράχους, πέτρες και άμμο. Η μάχη κράτησε μέρες και οι δύο γίγαντες εξαντλήθηκαν. Έτσι ξέχασαν τη διαμάχη τους και έγιναν φίλοι. Δεν φρόντισαν όμως να τακτοποιήσουν το χάος που είχαν δημιουργήσει. 
 
Έτσι δημιουργήθηκαν οι λόφοι.
Ο δεύτερος μύθος είναι πιο ρομαντικός και λέει: ένας νέος και πολύ δυνατός γίγαντας, που λεγόταν Arogo ερωτεύτηκε μια κοινή θνητή, την Aloya. Όταν αυτή πέθανε, ο γίγαντας δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά του από τον πόνο και τη θλίψη. Όταν τα δάκρυά του ξεράθηκαν σχηματίστηκαν οι λόφοι.
Φωτογραφία: Jeroen Hellingman
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου