Κιμ Γιογκ-Ιλ: Νεκρός ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας


Σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, έφυγε από τη ζωή όπως ανακοινώθηκε από το καθεστώς μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κιμ Γιογκ-Ιλ βρισκόταν σε τρένο επισκεπτόμενος μια περιοχή έξω από την πρωτεύουσα.

O Κιμ Γιονγκ-Ιλ είχε αναλάβει την ηγεσία της χώρας από το 1994, όταν πέθανε ο πατέρας του. Διάδοχός του θεωρείται ο νεότερος γιός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η κηδεία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ θα γίνει στην Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ ο στρατός της Νότιας Κορέας τέθηκε σε συναγερμό, ενώ συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap. Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Β. Κορέας επηρεάζει αρνητικά και τα ασιατικά χρηματιστήρια, τα οποία ήδη κινούνται πτωτικά.







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου