Ηλιακή καταιγίδα έως αύριο, Τι είναι; Πως επηρεάζεται ο πλανήτης

Ηλιακή καταιγίδα έως αύριο, Τι είναι; Πως επηρεάζεται ο πλανήτης

Αλαλούμ στις τηλεπικοινωνίες του πλανήτη μας –αλλά όχι ευτυχώς για πολύ- αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ηλιακή καταιγίδα. Μέχρι αύριο, λοιπόν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα, στα συστήματα πλοήγησης και στους ασυρμάτους.

Γιατί όλα αυτά; Σύμφωνα με επιστήμονες της Βρετανικής Γεωλογικής Επιθεώρησης, τρεις ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που έγιναν στην επιφάνεια του Ήλιου έχουν αποστείλει νέφη φορτισμένων σωματιδίων προς τη Γη που ίσως να επηρεάσουν τους δορυφόρους, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Θα «μετακομίσει» και το βόρειο σέλας:

Αν και στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η άποψη ότι η ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο είχαν αρχικά αξιολογήσει, είναι αρκετή για να "μετακομίσει" πιο νότια το εκπληκτικό βόρειο σέλας και να είναι εμφανές και στη Βρετανία.

Από το ηλιακό στέμμα, εκατομμύρια τόνοι αερίων εκτοξεύονται μαζί με ακτίνες Χ και υπεριώδη ακτινοβολία στο διάστημα με ταχύτητα πέντε εκατομμυρίων μιλίων την ώρα, ενώ η θερμοκρασία φθάνει τα 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου!

Προβλήματα ήδη στην Κίνα


Τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν διαταραχές στις τηλεπικοινωνίες ασυρμάτων στη νότια Κίνα. Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα που προκλήθηκε από ηλιακή έκλαμψη έθεσε εκτός λειτουργίας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στο Ιλινόις, ενώ το 1989 μία άλλη καταιγίδα έκοψε το ρεύμα σε έξι εκατομμύρια κατοίκους του Κεμπέκ.



Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου