Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Νεαρή Παλαιστίνια ντυμένη Άγιος Βασίλης προσεύχεται στην Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες είναι οι προσκυνητές στην Βηθλεέμ, την πόλη που γεννήθηκε ο Χριστός, για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Γύρω στις 90.000 επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη όπου ο Λατίνος Πατριάρχης τέλεσε την καθιερωμένη λειτουργία στο ναό της Γέννησης εκτιμούν οι Αρχές, ενώ ο δήμαρχος της Βηθλεέμ εξέφρασε την ελπίδα οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επεσήμανε ότι «τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές, μα το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας».

Ο αριθμός των Χριστιανών στη Δυτική Όχθη συνεχίζει να μειώνεται κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που οδηγούν τους κατοίκους στη μετανάστευση.

Ακόμη και στην ίδια τη Βηθλεέμ, όπου το χριστιανικό στοιχείο ήταν ισχυρότερο, οι μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι είναι πλέον περισσότεροι από τους Χριστιανούς.

Μηνύματα από Βαρθολομαίο, Πάπα, Ιερώνυμο
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, αναφέρει ότι η μόνη οδός απαλλαγής από τις πολεμικές, οικονομικές και πάσης φύσεως κρίσεις είναι ο δρόμος του Ιησού.

Από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κάλεσε τους πιστούς να δείξουν περισσότερη αγάπη και λιγότερο «εμπορικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα».

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα.

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ
Ελληνορθόδοξοι κληρικοί στο ναό της γεννήσεως στην Βηθλεέμ. 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου