Γιγάντιο θαλάσσιο φίδι στο Μεξικό!

Ένα γιγαντιαίο "θαλάσσιο φίδι" εμφανίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, δημιουργώντας ενθουσιασμό στους επιστήμονες. Το θαλάσσιο πλάσμα κατεγράφη σε βίντεο από ένα ειδικό τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) κατά τη διάρκεια επιστημονικής έρευνας για λογαρισμό εταιριών πετρελαιοειδών στην περιοχή.

Ο καθηγητής Mark Benfield από το Louisiana State University των ΗΠΑ ο οποίος ήταν και επικεφαλής της αποστολής, περιγράφει:"Παρακολουθούσαμε στο μόνιτορ τις καταγραφές του βαθυσκάφους, όταν είδαμε ξαφνικά ένα μακρόστενο γυαλιστερό αντικείμενο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αρχικά το περάσαμε για σωλήνα γεώτρησης! Μεγεθύναμε την εικόνα και τότε ένας από τους συνεργάτες μου φώναξε "απίστευτο, είναι ένα ψάρι!"

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, δεν πρόκειται για "θαλάσσιο - φίδι" κι ας μοιάζει με τέτοιο. Το ψάρι - γίγαντας είναι η γνωστή σε όλους μας ... ρέγγα! Μόνο που δεν είναι όποια κι όποια, αφού η συγκεκριμένη (Glesne Regalecus, η επιστημονική της ονομασία), θεωρείται η "βασίλισσα των ρεγγών"!Το μήκος της μπορεί να φθάσει τα 17 μέτρα και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ζωντανή αφού μόνο νεκρή έχει παρατηρηθεί και αυτό σε ελάχιστες περιπτώσεις. Μία από αυτές ήταν το 1993, πάλι στο Μεξικό, όταν "ξεβράστηκε" στα βράχια. Από εκεί προέρχεται και η φωτογραφία.
Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου