Ξεκινάει αντιπυραυλική ασπίδα στην Τουρκία- σε εγρήγορση το Ιράν

Mεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πρόκειται να ενεργοποιηθεί το ραντάρ της, λεγόμενης, ΝΑΤΟϊκής «αντιπυραυλικής ασπίδας» το οποίο βρίσκεται στην Τουρκία, κοντά στην Μαλάτια.

Η Τουρκική πλευρά τονίζει σε όλους τους τόνους πως το συγκεκριμένο σύστημα είναι «αμυντικό» και δεν στρέφεται κατά του Ιράν, μετά τις διαμαρτυρίες και....
παραστάσεις της Τεχεράνης οτι την θίγει και την απειλεί.

Το σύστημα θα λειτουργήσει επιχειρησιακά μόνο μετά το τελικό «οκ» από την Ατλαντική συμμαχία, το οποίο θα επικυρώσει την διμερή συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα, επιτροπή του ΝΑΤΟ πρόκειται να εξετάσει το σύστημα προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία.

Η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση 50 στρατιωτικών των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις, ενώ αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα μεταβεί στην Γερμανία, στο έδρα της διοίκησης της αντιπυραυλικής ασπίδας, όπου και θα έχει πρόσβαση στην «εικόνα» του ραντάρ που θα λειτουργεί στην Μαλάτια.

Το Ιράν όπως προείπαμε. έχει υπογραμμίσει πως θεωρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια ως επιθετική. με τις ανάλογες συνέπειες.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου