Νέα Υόρκη: Eνα μανιταρόσπιτο βγαλμένο από παραμύθι!


Το σπίτι-μανιτάρι είναι μια σύγχρονη κατοικία στην πόλη Πέριντον, στην Νέα Υόρκη. Λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού του έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στην τηλεόραση και σε βιβλία.

Σχεδιάστηκε ώστε να μοιάζει με την ταξιανθία του λουλουδιού, που είναι γνωστό με το όνομα "η δαντέλα της βασίλισσας Άννας" και το καφέ χρώμα παραπέμπει σε μανιτάρι. Το σπίτι κατασκευάστηκε μεταξύ 1970-1972, για τους Robert και Marguerite Antell και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη πόλη, από το 1989.

Το σπίτι αποτελείται από πέντε λοβούς και βρίσκεται πάνω σε λόφο, στο πάρκο Powder Mills. Σε δύο λοβούς βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, ένας λοβός χρησιμεύει ως καθιστικό και τραπεζαρία και ένας ως κουζίνα.Κάθε λοβός στηρίζεται πάνω σε κολόνες από οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι λοβοί έχουν διάμετρο 9 μέτρα και ζυγίζουν 80 τόννους. Το μανιταρόσπιτο μπορεί να γίνει δικό σας .... αν σας αρέσει, μόνο με 1,1 εκατομμύρια δολάρια!!!













Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου