Οι καρχαρίες δεν έχουν έγχρωμη όραση!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι καρχαρίες δεν έχουν έγχρωμη όραση, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.Εξέτασαν τους αμφιβληστροειδείς από 17 διαφορετικά είδη καρχαριών και ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να διακρίνουν τα χρώματα.Το ανθρώπινο μάτι έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει το χρώμα και τη φωτεινότητα, επειδή στο πίσω μέρος διαθέτει τα λεγόμενα κωνία και ραβδία.Τα κωνία αναγνωρίζουν το χρώμα και τα ραβδία τη φωτεινότητα.

Η αδυναμία αντίληψης των κόκκινου και πράσινου είναι η συχνότερη μορφή αχρωματοψίας.Στους καρχαρίες εντοπίστηκε μόνο ένα είδος κωνίων, όπως αναφέρεται στη μελέτη των ερευνητών.Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Dr. Nathan Scott Hart από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Naturwissenschaften.Τα εν λόγω ευρήματα μπορεί να βοηθήσουν στο σχεδιασμό μαγιό και στολών κατάδυσης που θα απωθεί τους καρχαρίες.Σε 10 είδη που εξέτασαν οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δεν διέθεταν καθόλου κωνία.Ενώ σε 7 είδη ανακάλυψαν ότι διέθεταν κωνία που μπορούσαν να διακρίνουν ένα μόνο χρώμα.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου