ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο εξοπλίζει την αστυνομία με στρατιωτικά όπλα


 

Από Press TV / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πρόγραμμα των αμερικάνικου Πενταγώνου εξοπλίζει τις αστυνομικές δυνάμεις, σε πολλές μικρές πόλεις, με μεταχειρισμένα όπλα μάχης.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατένειμε αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων μεταχειρισμένο στρατιωτικό εξοπλισμό στις δυνάμεις της αστυνομίας το 2011, μέσω του προγράμματος “1033 program”," ανέφερε η The Daily.

Το ιδιαίτερα αυξημένο αυτό ποσό θέτει ένα νέο ρεκόρ για το πρόγραμμα, σε σχέση με τις διανομές αξίας 212 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2010.

Οι διανομές περιλαμβάνουν εκτοξευτές χειροβομβίδων, ελικόπτερα, στρατιωτικά ρομπότ, τουφέκια M-16 και τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την Λογιστική Υπηρεσία του Πενταγώνου (Pentagon Defense Logistics Agency), οι παραγγελίες κατά το οικονομικό έτος 2012 αυξήθηκαν κατά 400 τοις εκατό σε σχέση με το 2011.

Περισσότεροι από 17.000 υπηρεσίες επιβολής του νόμου (αστυνομίες) έχουν παραγγείλει υλικό αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πληρώνοντας για τα έξοδα αποστολής μόνο.

Η αύξηση των παραγγελιών των όπλων έρχεται στις ΗΠΑ την ώρα που τα ποσοστά εγκληματικότητας έχουν μειωθεί σε ποσοστά που είναι τα χαμηλότερα εδώ και 40 χρόνια!

Το "πρόγραμμα 1033" ψηφίστηκε από το Κογκρέσο το 1997, με στόχο την παροχή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου εξοπλισμού για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Συνεργασίας για την Ασφάλεια και την Άμυνα (Defense Security Cooperation Agency ή DSCA), στις ΗΠΑ οι πωλήσεις των ξένων όπλων παρέμειναν πάνω από 30 δισ. δολάρια, αφού έφτασαν τα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το οικονομικό έτος 2010. Ο αριθμός για το 2011 έχει φτάσει στα 34,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου