Eπικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας: Πετρόψαρο


Το πετρόψαρο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας. Ζει στον Ινδο-ειρηνικό ωκεανό,  μοιάζει με ένα κοράλλι ή πέτρα ενώ συναντάται συνήθως στα ρηχά νερά της Αυστραλίας. Το δηλητήριο από τα αγκάθια του μπορεί να προκαλέσει παράλυση, ακόμα και θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Ο πόνος είναι τόσο έντονος, που ορισμένα θύματα έχουν εκλιπαρήσει να τους κόψουν το άκρο για να τον κάνουν να σταματήσει.

Σε αντίθεση με την έντονη εμφάνιση του ψαριού λεοντάρι, το πετρόψαρο είναι ένας ειδικός του καμουφλάζ και μπορεί να γίνει κυριολεκτικά αδιάκριτο από μία πέτρα στον πυθμένα της θάλασσας. Αυτό το καθιστά απίστευτα επικίνδυνο, και είναι πολύ εύκολο για κολυμβητές και δύτες να πέσουν απρόσμενα επάνω του. Ζουν σε ρηχά νερά στα τροπικά νερά του Ειρηνικού και Ινδικού Ωκεανού, που είναι -δυστυχώς- κορυφαίοι προορισμοί για όσους κολυμπούν με τη μάσκα τους και παρατηρούν το βυθό.

Εάν σταθείτε σ' ένα από τα 14 δηλητηριώδη αγκάθια του πετρόψαρου, φροντίστε πως θα τρέξετε γρήγορα στα επείγοντα περιστατικά. Εκτός από απίστευτο πόνο, το δηλητήριο μπορεί να προκαλέσει παράλυση εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Η αγωνία λέγεται πως είναι τόσο έντονη που ορισμένα θύματα έχουν εκλιπαρήσει να τους κόψουν το άκρο παρά να ζήσουν ακόμα ένα λεπτό με αυτό τον πόνο από τα αγκάθια.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου