Γρήγορο ψευτο-HDR εφέ με το Adobe Photoshop νο1

Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα είναι η φωτογραφία (δεν έχω κάποια εξειδικευμένη φωτογραφική μηχανή ούτε και γνώσεις αλλά μου αρέσει να φωτογραφίζω). Ταυτόχρονα επειδή τυγχάνει να γνωρίζω και το adobe photoshop, ψάχνω συνεχώς νέα πράγματα σ’ αυτό το τεράστιο πρόγραμμα.

Μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση οι HDR (High Dynamic Range) φωτογραφίες και ψάχνοντας να δω πως γίνονται αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα είδα πως δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω με τη δική μου φωτογραφική μηχανή. Ε και! «Έπεσα» πάνω σε κάτι φοβερά κολπάκια με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να έχουμε «ψευτο-HDR φωτογραφίες».

Πάμε να δούμε ένα απλό τρόπο λοιπόν.

Έμαθα λοιπόν, πως για να δημιουργήσουμε εικόνες HDR, θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 3 διαφορετικές εκθέσεις από την ίδια φωτογραφία και θα χρειαστούμε κάποιο πρόγραμμα (Photomatix ή και του ίδιου του Photoshop από την εντολή "Merge to HDR"), αλλά εδώ θα το κάνουμε από μια και μόνο εικόνα.

Με αυτόν τον τρόπο τα φωτεινά τμήματα θα γίνουν πιο σκοτεινά και τα σκοτεινά πιο φωτεινά.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση).


Βήμα 01

Ανοίγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να μετατρέψουμε σε HDR.



Βήμα 02

Πάμε Image->Adjustments->Shadow/Highlights. Ρυθμίζουμε τα "Shadow" και "Highlights" στο 40-50%



Βήμα 03

Διπλασιάζουμε το layer και πάμε Image->Adjustments->Black & White και "OK".


Μετά αλλάζουμε το layer blending σε "Hard Light".



Βήμα 04

Ας προσθέσουμε επιπλέον χρώμα στην εικόνα. Διπλασιάζουμε την αρχική εικόνα και τη μεταφέρουμε πάνω από τα άλλα layer. Έπειτα πηγαίνουμε στο Filter->Blur->Gaussian Blur και θέτουμε το Radius στα 40 pixels περίπου.


Αλλάζουμε το layer blending σε "Soft Light".



Τελικό αποτέλεσμα


Συμπέρασμα
Είναι ένας αρκετά εύκολος τρόπος για τη δημιουργία φωτογραφιών HDR στο Adopbe Photoshop χωρίς την πραγματική διαδικασία HDR.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου