Paga-μια πόλη όπου άνθρωποι και κροκόδειλοι συνυπάρχουν αρμονικά

Στη βόρεια Γκάνα στην δυτική Αφρική υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Paga
Είναι μια πόλη με 2.000 περίπου κατοίκους, οι οποίοι είναι κυρίως αγρότες.
 Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η πόλη;; 
Είναι γνωστή για τις λίμνες της που είναι γεμάτες με ... κροκόδειλους. 
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να αγγίζουν τους ζωντανούς κροκόδειλους χωρίς καθόλου φόβο!!
Φωτογραφία  super.heavy
Στην πόλη αυτή φαίνεται ότι δεν ισχύουν οι νόμοι της φύσης, αφού κάτοικοι και επισκέπτες κάνουν μπάνιο στα νερά της λίμνης, εκεί όπου ζουν 100 θανατηφόροι κροκόδειλοι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανέναν περιστατικό ανθρώπου που να του επιτέθηκε κροκόδειλος!!
Φωτογραφία  super.heavy
Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι οι κροκόδειλοι είναι οι ψυχές των συγγενών και φίλων τους, γι' αυτό δεν τους φοβούνται, δεν τους κάνουν κακό και ποτέ δεν τους σκοτώνουν, αλλά αντίθετα τους θεωρούν ιερούς.
Φωτογραφία  anotherfascist
Η απίστευτη σχέση ανάμεσα στους κροκόδειλους και τους ανθρώπους δεν μπορεί να εξηγηθεί από τους επιστήμονες εδώ και χρόνια. Έτσι η περιοχή έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στην περιοχή αυτή για να δουν αυτό το φυσικό θαύμα και για να πλησιάσουν τα θανατηφόρα ερπετά τόσο όσο δεν θα πίστευαν ποτέ ότι θα μπορούσαν.
Φωτογραφία  super.heavy
Ένα μυστικό, που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή τη σχέση ανάμεσα στους κροκόδειλους και τους ανθρώπους, είναι το γεγονός ότι οι κροκόδειλοι τρέφονται καλά αφού η λίμνη είναι γεμάτη με ψάρια και βατράχους και οι χωρικοί τους ταΐζουν τακτικά με κοτόπουλα.
Φωτογραφία  My Large Mare
Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά οι ντόπιοι εξηγούν ότι το κάνουν αυτό, γιατί διαφορετικά οι κροκόδειλοι θα έκαναν επιθέσεις στα ζώα τους, θα έμπαιναν στα σπίτια τους ψάχνοντας για τροφή, θα μπορούσαν ακόμα να αρπάξουν και τα μωρά τους. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να ζουν αρμονικά με τα μεγάλα ερπετά και συγχρόνως να κερδίζουν από τον τουρισμό στην περιοχή τους.
Φωτογραφία super.heavy
Υπάρχει ένας μύθος σχετικά με τη δημιουργία της πόλης, που λέει ότι ή πόλη δημιουργήθηκε γύρω στο 1400 από έναν νεαρό άνδρα, που ονομαζόταν Naveh και ο οποίος σώθηκε από έναν κροκόδειλο κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, που τον οδήγησε στη λίμνη για να πιει νερό.
Φωτογραφία super.heavy
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου