Αντίο Ελληνικό PCWorld


email
Το περιοδικό PCWorld είναι ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε διαβάσει καποια τεύχη του, στα 7 χρόνια συνεχής του κυκλοφορίας. Για πολλούς (ανάμεσα τους κι’ εγώ) υπήρξε ένα από τα καλύτερα τεχνολογικά περιοδικά που έχουν κυκλοφορήσει. Όσο θυμάμαι ήταν και το πρώτο περιοδικό που αν και ως γνωστό η κεντρική του θεματολογία αφορούσε τα Windows, καθιέρωσε στήλη και στη πορεία σελίδες για το Linux και συχνά-πυκνά, έδινε και δίφορες διανομές στο dvd του που είχε σε κάθε τεύχος.

Πριν 4-5 χρόνια θυμάμαι και μια διαφωνία που είχαμε δικτυακά με τον αρχισυντάκτη του κο Νίκο Αθηναίο, σχετικά με το Linux. Παρ’ ολ’ αυτά το περιοδικό με την εν γένει θεματολογία του και με τα labs του, έδινε μια πολύ καλή ενημέρωση και άποψη για τη τεχνολογία και τις τάσεις της αγοράς, σχετικά με αυτή.

-Με το PCWorld, το έφερε έτσι και οι δρόμοι μας συναντήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Λίγο για τις ψηφοφορίες του περί λειτουργικών συστημάτων, λίγο επειδή μας ανάφερε στην έρευνα του για τις 100 top Ελληνικές σελίδες, λίγο μέσω του φίλου και συνεργάτη Οδυσσέα Κουράφαλου, συντάκτη του PCWorld, μα και από τη συνεργασία μας στη Foscomm που από το περίπτερο μας, μοιράσαμε δωρεάν τεύχη του περιοδικού που μας διέθεσε το PCWorld.

-Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2011 που κυκλοφορεί, ανακοινώθηκε μέσα από αρθρα των κυρίων Αντώνη Ρουσσελιωτάκη (διευθυντή του περιοδικού) και Νίκου Αθηναίου (αρχισυντάκτη) πως το συγκεκριμένο τεύχος, είναι και το τελευταίο του περιοδικού, μετά από 7 χρόνια!

Το τέλος αφορά ΜΟΝΟ την έντυπη έκδοση του PCWorld και όχι της ιστοσελίδας του και κατ’ επέκταση της κοινότητας που έχει δημιουργήσει.
Αυτό έσπευσε να διευκρινίσει και ο διευθυντής του περιοδικού, Αντώνης Ρουσσελιωτάκης σε σχετική συζήτηση στο forum του περιοδικού:
Όντως, έχουμε τίτλους τέλους για το περιοδικό (ή EOT – End of Transmission όπως αναφέρει και ο Νίκος Αθηναίος), όχι όμως και για τα υπόλοιπα πράγματα.
Με εξαίρεση μία πρόσφατη προσωπική τραγωδία, αυτή είναι η πλέον φορτισμένη (συναισθηματικά) στιγμή για εμένα προσωπικά, αλλά και για τα περισσότερα παιδιά του PC WORLD.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη Δευτέρα (τότε θα έπρεπε να κυκλοφορήσει και το τεύχος, εκ παραδρομής βρέθηκε σε κάποια περίπτερα σήμερα).
Η απόφαση αφορά μόνο στο PC WORLD, οπότε τόσο το PCW.gr, όσο και το Techout.gr συνεχίζουν κανονικά και θα ενισχυθούν εν όψει της μετάβασης στην i-εποχή. 
 
Το ίδιο ισχύει (κανονική συνέχεια της έκδοσης δηλαδή) και για τα επιχειρηματικά μας έντυπα όπως για παράδειγμα το Channel Partner.
Λογικά, θα υπάρχει μία μικρή “αναταραχή” λόγω των διαφόρων διαδικαστικών κ.λπ. που θα προκύψουν, αλλά πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι ετοιμοπόλεμοι προκειμένου να αναμορφώσουμε το PCW.gr και όχι μόνο.
 
Εκ μέρους όλης της ομάδας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξη αλλά και για την κριτική σας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να νοιώθουμε ότι το περιοδικό μας (σας) εξακολουθούσε να είναι το καλύτερο μέχρι και την τελευταία στιγμή.
>>>Δείτε ολοκληρη τη σχετική συζήτηση, στο forum του περιοδικού.

-Και αν σκεφτεί κανείς πως το PCWorld ανήκε σ’ έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους στην Ελλάδα, είναι φανερό πως δεν ευθύνεται μόνο το Internet και η ελεύθερη πρόσβαση στη πληροφορία, μα οι άσχημοι καιροί που ζούμε και όλοι γνωρίζουμε σαν κρίση.

Ειλικρινά λυπηθηκα για την απώλεια που στην ουσία ισοδυναμεί με ένα ακομα λιγότερο έντυπο τεχνολογίας. Ελπίζω η καλή ομάδα που είχε μαζευτεί σε αυτό, να μη σκορπίσει, μα να δημιουργήσει κάτι νέο και επιβιωσιμο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς…

-Καλή τύχη σε όλη την ομάδα… Τι άλλο να πεις?

(η φωτογραφία είναι από το μέλος karystos, της κοινοτητας του PCWorld)
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου