Trojan Horses: Η μάστιγα στην ασφάλεια πληροφορικής


%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%823 Trojan Horses: Η μάστιγα στην ασφάλεια πληροφορικής Οι περισσότεροι χρήστες πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη των κακόβουλων λογισμικών και δει των πασίγνωστων trojan horses.
Το trojan horse είναι ένα επιβλαβές πρόγραμμα το οποίο μπορεί να φαίνεται αβλαβές για το χρήστη πριν από την εγκατάστασή του, αλλά έχει προγραμματιστεί ή κατασκευαστεί για να διευκολύνει την εξ αποστάσεως πρόσβαση χωρίς την άδεια του εξουσιοδοτημένου χρήστη σε έναν υπολογιστή.
Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό αυτό, φανταστείτε ότι είναι σαν να ανοίγει μία πόρτα (backdoor), δίνοντας πρόσβαση στον κακόβουλο χρήστη που τη δημιούργησε, ώστε να καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας χωρίς εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ως όφειλε, μέσω αυτής της ανοιχτής πόρτας.
Ένα από τα πιο δημοφιλή trojan horses είναι το malware Zeus, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει αρκετές εταιρείες και χρήστες μέχρι σήμερα έχοντας οδηγήσει μάλιστα σε απώλειες αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι εταιρείες ασφάλειας πληροφορικής αλλά και τα ερευνητικά κέντρα έχουν δημιουργήσει αρκετές μεθόδους και τεχνικές για τον επιτυχή εντοπισμό και την εξουδετέρωση των trojans. Όσο όμως οι κακόβουλοι χρήστες εφευρίσκουν όλο και πιο εξελιγμένα trojans τόσο μεγαλύτερες προσπάθειες θα πρέπει να καταβάλουν και οιethical hackers για την αντιμετώπισή τους.
Αρθρογράφος: Prince
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου