Κίνα: Κατασκευή ξενοδοχείου 30 Ορόφων σε 360 ωρες!

 Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η κατασκευή ενός ξενοδοχείου 30 ορόφων 17.000 τ.μ. σε μόλις 360 ώρες, δηλαδή 15 ημέρες. Φαίνεται απίστευτο.

Ανεγέρθηκε στην επαρχία Nτονγκτινγκ στην Κίνα από τον κατασκευαστικό όμιλο Broad Group, που ειδικεύεται σε τέτοια έργα. Το κτίριο αποτελείται από προκατασκευασμένα αρθρώματα (με ακρίβεια+/- 0.2 χιλιοστά στην διαδικασία προκατασκευής) που φορτώνονται στον ατσάλινο σκελετό με διαγώνιες ατσάλινες δοκούς δεσίματος.

Η καταστκευή είναι τόσο ισχυρή που αντέχει σεισμό 9 βαθμών, που δοκιμάστηκε στην Κινέζικη ακαδημία ερευνών δόμησης (υπάρχει σχετική σκνή στο 1:49). Ισχυρίζονται πως είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικό σε σεισμούς από τα συνηθισμένα κτίρια.

Η εταιρία επίσης λεέι πως είναι πέντε φορές πιο αποδοτικό ενεργειακά , με γυαλί 6 ιντσών στους τοίχους και παράθυρα τεσσάρων χωρισμάτων με ενσωματωμένα σκιάδια, και σύστημα ανατροφοδότησης της θέρμανσης και φιτράρισμα αέρα τριών σταδίων που καθαρίζει τον αέρα στο εσωτερικό ώστε να είναι 20 φορές πιο καθαρός από τον εξωτερικό αέρα. Υπαρχει σύστημα παρακολούθησης του αέρα σε κάθε δωμάτιο, που είναι σημαντικό για τις πωλήσεις του ξενοδοχείου με δεδομένο το πρόβλημα μόλυνσης στην Κίνα.

Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2011 και το κτίριο τελείωσε στις 16 Δεκεμβρίου. Το εσωτερικό ολοκληρώθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ένα μικρότερο κτίριο 15 ορόφων που κατασκευάστηκε σε έξι ημερες αλλά αυτό είναι πιο εντυπωσιακό.












Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου