Μια σύντομη ιστορία των Anonymous


Μετά από το μπαράζ επιθέσεων τους σε διάφορες ιστοσελίδες ανάμεσα τους εκείνη του CBS αλλά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι Anonymous έχουν τραβήξει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Θέλοντας λοιπόν να παρουσιάσει την ιστορία τους με έναν εύκολο και κατανοητό τρόπο, το περιοδικό Wired δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο το οποίο περιγράφει την πορεία τους στο χρόνο.

Από τις επιθέσεις τους σε αυταρχικά καθεστώτα και αλλά και εταιρείες που εμπόδισαν την μεταφορά κεφαλαίων προς το Wikileaks μέχρι την αντιπαράθεση τους με το καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, οι Anonymous αποτελούν αυτή τη περίοδο την αιχμή του δόρατος σε ό,τι αφορά τον διαδικτυακό ακτιβισμό. Αν και συχνά δέχονται επικρίσεις, η πλειονότητα του κοινού συνήθως επικροτεί τις ενέργειες τους. Παρόλα αυτά, οι μάχες που δίνουν δεν είναι πάντοτε χωρίς απώλειες. Ενίοτε οι αρχές συλλαμβάνουν μέλη τους ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν δεχτεί και απειλές για τη ζωή τους λόγω του πολέμου που είχαν κηρύξει σε κάποιες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου