Σκοτώνουν καμηλοπάρδαλεις από... χόμπι!

Ο πληθυσμός του είδους έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό

Η οικογένεια στέκεται περήφανα δίπλα από την καμηλοπάρδαλη που μόλις την πυροβόλησε από... χόμπι.

Τουρίστες, όπως αυτοί που βλέπετε στη φωτογραφία πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες λίρες για να κυνηγήσουν νόμιμα τον κομψό «γίγαντα» του ζωικού βασιλείου, την καμηλοπάρδαλη.

Οι υποψήφιοι κυνηγοί έρχονται κυρίως από τη Βόρεια Αμερική, τη Γερμανία, τη Ρωσία και Σκανδιναβία. Κάποιοι κυνηγούν μόνο για να κρατήσουν αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα στο θήραμά τους. Άλλοι πάλι για να γυρίσουν με το τρόπαιο στη χώρα τους ή για να αξιοποιήσουν το δέρμα του ζώου.

Οι κυνηγοί πληρώνουν μέχρι και 10.000 δολάρια για το κυνήγι της καμηλοπάρδαλης. Ενδεικτικό της ανεξέλκτης κατάσταση που επικρατεί είναι ότι ο πληθυσμός της καμηλοπάρδαλης μειώθηκε σχεδόν στο μισό από το 1988. Συγκεκριμένα, από 140.000 που ήταν τώρα είναι δεν ξεπερνά τις 80.000.

Μάλιστα σε μέρη όπως η Ανγκόλα, το Μαλί και τη Νιγηρία υπολογίζεται ότι το είδος έχει εξαφανιστεί.





 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου