Εργασία για χιλιάδες ανέργους στην Κρήτη




Η επίσημη προκήρυξη των θέσεων αναμένεται ως το τέλος του μήνα

Μία «ανάσα» σε 2.951 ανέργους στην Κρήτη, τουλάχιστον για πέντε μήνες, δίνει το πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ με τη σύμπραξη δημόσιων φορέων. Η επίσημη προκήρυξη των θέσεων αναμένεται ως το τέλος του τρέχοντος μήνα, αφού ήδη εγκρίθηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι θέσεις ανά φορέα.

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενώ εντάσσεται στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Τα προγράμματα θα είναι έως πεντάμηνης διάρκειας και η αμοιβή των εργαζομένων ορίζεται στα 25 ευρώ ημερησίως ή στα, κατ’ ανώτατη αμοιβή, 625 ευρώ το μήνα.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών στο σύνολο τους καλύπτονται από Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ το οποίο καταρτίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι είναι άνεργοι, διευκρινίζοντας αν είναι μακροχρόνια άνεργοι, νέοι άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι ή αγρότες, προσκομίζοντας το δελτίο ανεργίας ή βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση αγρότη με εισόδημα κάτω των 10.500 ευρώ το 2010.

Έξτρα μοριοδότηση προβλέπεται για τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, τους έγγαμους άνεργους ή τους άνεργους με προστατευόμενα μέλη, κατάσταση που πρέπει να βεβαιωθεί με σχετικό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δελτίο ανεργίας, ή αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Σημασία στην επιλογή των ατόμων που θα καλύψουν τις θέσεις έχει και το οικογενειακό εισόδημα και η βεβαιωμένη αναπηρία.

Ανάλογα με τη θέση και τα απαραίτητα προσόντα θα πρέπει να προσκομίζονται οι τίτλοι σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος και αποδεικτικά για τη γνώση χειρισμού Η/Υ και ξένων γλωσσών ή για την εργασιακή εμπειρία.

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου