Κύμα αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων στην Ευρώπη

Το κίνημα «Είμαι και εγώ Έλληνας» έχει απλωθεί πλέον σε όλη την Ευρώπη και η πρωτοβουλία της «Νάντης» έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. 

Πως όμως άρχισαν όλα;
Η ιστορία, όπως όλα δείχνουν, ξεκίνησε να γράφεται όταν δύο φίλοι, ο Λικ Ντουγιάρ και Ζιλ Γκεγκόν θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Το πρώτο κείμενο που έγραψαν οι δυο τους, ανέβηκε στο διαδίκτυο και δεκάδες φίλοι τους άρχισαν να το προσυπογράφουν.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή και όπως ομολογεί ο Ντουγιάρ: «Με τον γείτονα και φίλο μου Ζιλ Γκελγκόν μένουμε στην Νάντη με τις οικογένειές μας. Η πρωτοβουλία μας άρχισε στο όνομα ενός πολιτιστικού συλλόγου που ονομάζεται «Η Νάντη είναι μία γιορτή – Neuf». Γράψαμε τα πρώτα κείμενα και αρχίσαμε να τα στέλνουμε σε φιλελληνικές οργανώσεις καθώς και στον παριζιάνικο τύπο. Ο δημοσιογράφος Ερβέ Κεμπφ αναπαρήγαγε την επιστολή μας και έτσι από τα τέλη Δεκεμβρίου είχαμε ήδη μαζευτεί 70 άτομα. Τα υπόλοιπα τα διαβάζετε στο διαδίκτυο».
http://jesuisgrec.blogspot.com/ 

Η απήχηση όμως της προσπάθειας τους συνεχίζει να εκπλήσει… Όπως οι ίδιοι αποκαλύπτουν, το ιστολόγιο το οποίο έχουν δημιουργήσει jesuisgrec έχει δεχθεί περισσότερες από 77.000 επισκέψεις και οι ρυθμοί με τους οποίους το κίνημα εξαπλώνεται είναι καταιγιστικοί.

Το νέο κύμα σύγχρονου φιλελληνισμού, πρέπει να ευαισθητοποιήσει και την αντίπερα όχθη, μιας και ως Έλληνες πρέπει στις δύσκολες στιγμές να συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου