Απελευθερώνονται πολιτικοί κρατούμενοι στη Μιανμάρ

Η αμνηστία αφορά συνολικά 650 άτομα

Η Μιανμάρ θα απελευθερώσει σήμερα πολιτικούς κρατούμενους, σύμφωνα με το σχέδιο αμνηστίας που ζητεί η Δύση ως απόδειξη της ειλικρίνειας του καθεστώτος της χώρας.

Ανάμεσα τους και ηγέτες της φοιτητικής εξέγερσης το 1988, η καταστολή της οποίας προκάλεσε το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

Ο Μιν Κο Νάινγκ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων είκοσι χρόνων θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα το πρωί. Απελευθερώθηκε επίσης και ο Ιτάι Κίουε, ένας από τους ηγέτες της «Γενιάς του 88», ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2007 σε κάθειρξη 65 χρόνων.

Από την αμνηστία θα επωφεληθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κιν Νιούντ, ο οποίος παύθηκε το 2004, συνελήφθη και καταδικάστηκε την επόμενη χρονιά σε κατ'οίκον περιορισμό για 44 έτη.

Η Εθνική Ένωση για την Δημοκρατία της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τρίτη αμνηστία που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη επίσημη εφημερίδα New Light of Myanmar, η αμνηστία αυτή αφορά συνολικά 650 ανθρώπους και έχει στόχο «την εθνική συμφιλίωση και τη συμμετοχή τους στην πολιτική διαδικασία». 
 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου