Ανοίγει την πόρτα χρηματοδότησης του ΔΝΤ η Βρετανία

Η απόφαση του Κάμερον χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου

Ανοιχτή πόρτα για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με δισεκατομμύρια λίρες άφησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η κίνηση αυτή χαιρετίζεται από τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά φέρνει τον Κάμερον αντιμέτωπο με την ευρωσκεπτιστική μερίδα του ίδιου του κόμματός του, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Ήδη το Λονδίνο ενέκρινε δάνεια 10 δισ. λιρών τον περασμένο Ιούλιο. Για να αυξήσει περαιτέρω τους πόρους προς το ΔΝΤ, η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο, κάτι που δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολο για το Βρετανό πρωθυπουργό.

Την τελευταία φορά που συζητήθηκε κάτι τέτοιο, 30 βουλευτές από το κόμμα των Συντηρητικών δημιούργησαν μπλοκ και εναντιώθηκαν δριμύτατα στην πρόταση Κάμερον. 
 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου