Τι είναι το HDMI και πως λειτουργεί;

Όλοι μας βλέπουμε σε καινούριες τηλεοράσεις και κάρτες γραφικών το HDMI. Τι είναι όμως αυτό και πως λειτουργεί; Ποια τα πλεονεκτήματά του; To HDMI είναι μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει τη μεταφορά εικόνας και ήχου από ένα μόνο καλώδιο, με πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Το καλώδιο hdmi περιέχει μέσα του 19 πολύ λεπτά καλωδιάκια.Μέσα από το καλώδιο αυτό, μεταφέρεται παράλληλα καί η εικόνα αλλά και ο ήχος. Έτσι, δεν χρειάζεται να έχουμε άλλο καλώδιο για την εικόνα και άλλο-άλλα καλώδια για τον ήχο! Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα hdmi.

Οι συσκευές αυτές που υποστηρίζουν το HDMI, εκμεταλλεύονται τα 19 αυτά καλωδιάκια, με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταδώσουν και να λάβουν δεδομένα με τεράστιες ταχύτητες, της τάξεως των 5Gbps (gigabits ανα δευτερόλεπτο).

Το HDMI λειτουργεί ψηφιακά και όχι αναλογικά. Ενώ πιο παλιά με τα αναλογικά σήματα εικόνας και ήχου, υπήρχε ένα είδος συμπίεσης κατά τη μεταφορά της εικόνας στην οθόνη και του ήχου στα ηχεία, τώρα το φαινόμενο αυτό παύει να υφίσταται! Έτσι το πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε αισθητή μείωση της ποιότητας της εικόνας και του ήχου.

Το άλλο το κορυφαίο είναι ότι δεν μεταφέρει ήχο 2,1 αλλά 7,1! Λόγω του μεγάλου του bandwidth, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 8 ξεχωριστά κανάλια ήχου, για ένα πλήρες πεντακάθαρο surround!

Το HDMI γενικά, έχει μόνο πλεονεκτήματα υποστηρίζει μεταφορά εικόνας High Definition. Να αναφέρουμε πως σε αντίθεση με το κοινό DVI καλώδιο, το HDMI μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα μέχρι 25 μέτρα.Ενώ το DVI περιορίζεται μόνο στα 5 μέτρα. Αρκετά μεγάλη υπόθεση πιστεύω!


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου