Εγκαταστήστε τον νέο kernel 3.2 σε Ubuntu-Mint (εύκολο)


email
Στις αρχές Ιανουαρίου (2012), ήρθε και η νέα αναβάθμιση του πυρήνα Linux, πηγαίνοντας στην έκδοση 3.2. Η συγκεκριμένη έκδοση εκτός των βελτιώσεων under the hood που έχει, η πιο ενδιαφέρουσα είναι αυτή της εξοικονόμησης ενέργειας η οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και την απόδοση της Intel GPU.


Το να θέλετε να έχετε την τελευταία έκδοση, ιδιαίτερα του πυρήνα στο σύστημα σας μάλλον σας κατατάσσει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Που απλά γουστάρετε τα πειράματα με το λειτουργικό σας
  • Υπάρχει κάποιο νέο χαρακτηριστικό που το χρειαζόσαστε
  • Κάποια απο τις συσκευές σας δεν δουλεύει σωστά ή καθόλου και υποστηρίζεται από την νέα έκδοση
Απλά καμιά φορά οι τρίτες πηγές μπορεί να τύχει (κάποια στιγμή), να δημιουργήσουν ορισμένα προβλήματα.

Για λόγους ασφαλείας, τη διαδικασία τη δίνουμε εξ’ ολοκλήρου μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:
sudo apt-add-repository ppa:francisbrwn9/kernels 
sudo apt-get update 
sudo apt-get dist-upgrade

Για να γίνει πλήρης η αναβάθμιση, χρειάζεται επανεκκίνηση του συστήματος σας. Ξαναμπαίνοντας στο σύστημα σας, θα έχετε πλέον τον νέο και βελτιωμένο πυρήνα (kernel) 3.2. Αυτό μπορείτε να το τσεκάρετε και με τη παρακάτω εντολή:
uname -r

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου