Ένα βήμα πριν την πτώχευση η θρυλική Kodak

Η εταιρεία θρύλος Kodak πρόκειται να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της. Τελευταία της ελπίδα είναι η προσπάθεια να πουλήσει πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας. 
 
Η εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Άρθρου 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στις ΗΠΑ και να κηρύξει πτώχευση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τελευταία ελπίδα για να αποφύγει η εταιρεία την χρεοκοπία έγκειται στο να πουλήσει κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η εταιρεία βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν άρχισε να πλήττεται εξαιτίας της εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Η απόπειρά της για μετάβαση στην αγορά ψηφιακών μηχανών και εκτυπωτών απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η πρόσφατη εμφάνιση των smartphones έπληξε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση. Η εταιρεία απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.

Στην περίπτωση που η Kodak δεν επιτύχει να πουλήσει τις πατέντες της θα βγάλει σε δημοπρασία 1.100 από αυτές, στο πλαίσιο του σχεδίου χρεοκοπίας και-σύμφωνα με το δημοσίευμα-προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσει, βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες όπως η JP Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo.
 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου