Δώστε περισσότερες δυνατότητες στο LibreOffice


Το LibreOffice είναι η σουίτα γραφείου που έχουν πλέον σχεδον όλες οι διανομές και προέκυψε μετά την εξαγορά της Sun που κατείχε το OpenOffice από την Oracle. Βλέπετε αν την Oracle την παρομοιάζαμε με άνθρωπο θα ήταν κάτι ανάμεσα σε Ελληνα πολίτικο με Αρτέμη Μάτσα (στους ρόλους του).

Τελικά όμως μόνο σε κακό δεν βγήκε αυτό, καθώς το LibreOffice είναι μια σύγχρονη σουίτα γραφείου, απαλλαγμένη από καποια… σύνδρομα του OpenOffice, δικαιώνοντας πληρως την πρωτη λέξη του ονόματος του (Libre), σαν μια πλήρη ελεύθερη και ανοιχτή σουίτα γραφείου.

Ομοίως με τον προκάτοχο του, μπορουμε να του προσθεσουμε με πολύ εύκολο τρόπο καποια addons, ωστε ν’ αυξήσουμε λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Clipart gallery of puzzle shapes
Αυτό προσθέτει μια gallery με 60 σχήματα παζλ, όπως τρίγωνα, τετράγωνα, εξάγωνα, και κύκλους. Τα σχήματα είναι σε διανυσματικά γραφικά μορφή που σας επιτρέπει να αλλάξετε περίγραμμα ή γέμισμα και να τα μεγεθύνετε.

AddPics
Με αυτό το πρόσθετο μπορουμε να δημιουργήσουμε έγγραφα από σαρωμένες (σκαναρισμενες) σελίδες.

OpenOffice.org2GoogleDocs – export & import to Google Docs, Zoho, WebDAV
Με αυτό μπορουμε να εξάγουμε και εισάγουμε έγγραφα από τις δικτυακές υπηρεσίες των GoogleDocks, Zoho και WebDAV.

Fixed values for Calc
Η επέκταση αυτή δημιουργεί δύο στοιχεία μενού στο Calc και μπορειτε να εισάγετε την τρέχουσα ημερομηνία ή την τρέχουσα ώρα στο επιλεγμένο κελί ως μια σταθερή τιμή.

Chemistry
Με αυτό μπορειτε να εισάγετε χημικούς τύπους (formulas)
 
Export As Images
Εξαγωγή διαφανειών η σχεδίων σαν εικόνες (JPG, PNG, GIF, BMP και TIFF format).
Αναφέραμε καποια ενδεικτικά, μα υπαρχουν αρκετα προσθετα για το LibreOffice που αν τα χρησιμοποιησετε θα σας δώσουν περισσότερες δυνατότητες και θα σας βοηθήσουν ως προς την αυτοματοποίηση διάφορων εργασιών.
-Τα πρόσθετα για το LibreOffice, μπορειτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα, με βαθμολογία χρηστών για το καθένα και να επιλεξετε όποια θέλετε, ωστε να τα προσθέσετε.

H εγκατάσταση των προσθέτων γίνεται πολύ εύκολα και ένας από τους τροπους είναι ο παρακατω:

1. Ανοίξτε το LibreOffice και από το κεντρικό του παράθυρο, κάντε κλικ στο εικονιδιακι που βλέπετε πιο κάτω, ωστε να οδηγηθείτε στα extetions της σουίτας (χρειαζόσαστε συνδεση):

2. Από τα πρόσθετα επιλεξτε όποιο θέλετε και κατεβαστε το, με την επιλογή να είναι στο: Άνοιγμα με LibreOffice:

3. Θα σας ζητησει επιβεβαίωση, πατήστε το κουμπακι: ΟΚ και το νέο πρόσθετο θα εγκατασταθεί:

-Εναλλακτικά μπορειτε να πάτε απ’ ευθείας στη σελιδα με τα πρόσθετα, να επιλέγετε όποιο θέλετε και στη συνεχεια η διαδικασια είναι η ίδια με το δεύτερο και τρίτο, από τα παραπάνω βήματα.

-Για υπολογιστή που δεν έχει σύνδεση, μπορειτε να κατεβασετε από καποιο άλλο μηχάνημα που είναι στο διαδίκτυο και στο δεύτερο βήμα πιο πάνω, αντί να επιλεξτε Άνοιγμα με LibreOffice, να επιλεξετε Αποθήκευση στον υπολογιστή και στη συνεχεια με καποιο usb στικακι να τα μεταφέρετε στον χωρίς σύνδεση υπολογιστή, ωστε να τα περάσετε.

>>>Τα πρόσθετα του LibreOffice, μπορειτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα στη παρακατω σελιδα και η συντριπτική τους πλειοψηφία κάνει για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα έχετε τη σουίτα γραφείου:
Πρόσθετα
Ιστοσελίδα




Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου