Τερματίζεται Η Λειτουργία Του Megaupload, Οι Anonymous Αντιδρούν Και Χτυπάνε Υπουργείο Δικαιοσύνης, MPAA Και Universal

To αναγκαστικό κλείσιμο του Megaupload και οι συνοδευτικές συλλήψεις ίσως να μην είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα καθώς οι Anonymous εξαπέλυσαν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της σε αντίποινα. Πολλαπλές ανακοινώσεις από την ομάδα των ακτιβιστών χάκερ επιβεβαίωσαν ότι ήταν υπεύθυνοι για τις επιτυχείς DDOS επιθέσεις κατά των ιστότοπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της ένωσης δισκογραφικών και κινηματογραφικών ταινιών της Αμερικής (RIAA,MPAA), όπως και πιθανόν υποκινητής για την Universal Music. Όλοι οι ιστότοποι ήταν πλήρως ή μερικώς εκτός λειτουργίας την Πέμπτη το απόγευμα.

Για τη διευκρίνηση των συλλήψεων το υπουργείο δικαιοσύνης δήλωσε ότι είχε συλλάβει τον επικεφαλής του Megaupload Kim Dotcom, επίσης γνωστός και ως Kim Schmitz, καθώς και άλλα τρία μέλη. Δημοσίως, το Megaupload έδειχνε τον ράπερ Swizz Beats, τον άντρα της Alicia Keys, ως τον Διευθύνων Σύμβουλο του.

Ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι είχαν διαμορφώσει το Megaupload ως μια διεθνή συνωμοσία εγκλήματος που γνώριζε πολύ καλά ότι τα περιεχόμενα του ιστότοπου ήταν παράνομα. Ο Dotcom υποτίθεται ότι έβγαλε $42 εκατομμύρια το 2010 από εκβιαστικές χρεώσεις. Εν το μεταξύ, το Megaupload επέμενε ότι ο ιστότοπος ήταν απλά χώρος φιλοξενίας αρχείων που συμμορφωνόταν με αιτήματα διαγραφής αρχείων όταν προέκυπταν. Η "συντριπτική πλειοψηφία" του περιεχομένου της ήταν νόμιμη, όπως δήλωσε.

Ανησυχίες έχουν προκύψει ότι οι κατηγορίες μπορούν να αποτελέσουν προηγούμενο για μια γενική θεώρηση, απαιτώντας από τις εταιρίες μια ενεργή αστυνόμευση του περιεχομένου και όχι απλά να ενεργούν σε καταγγελίες. Το YouTube είχε απορρίψει, έστω προσωρινά, τις κατηγορίες της Viacom ότι το δημοφιλές site φιλοξενίας βίντεο κερδοφορούσε με πειρατικό περιεχόμενο στα πρώτα χρόνια, αλλά επίσης έλαβε ενεργά μέτρα για νόμιμο περιεχόμενο και ενθάρρυνε τη δημιουργία οικιακών βίντεο ως μέρος των επίσημων στόχων του.

Επίσης σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση ο ιστότοπος του FBI την Πέμπτη το απόγευμα τέθηκε εκτός λειτουργίας ως μέρος των επιθέσεων.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου