Η Microsoft δημιουργεί 3D ολόγραμμα που μπορείτε να αγγίξετε

Από τη στιγμή που έχουν κατασκευάσει ένα ολόκληρο holodeck, ίσως η συγκεκριμένη είδηση να είναι κάπως «άσκοπη», ωστόσο η Microsoft Research επί του παρόντος εργάζεται και σε μερικά αρκετά έξυπνα 3D ολογράμματα. Συνδυάζοντας την παλιά οπτική ψευδαίσθηση του παιχνιδιού mirascope με μια σύγχρονη προβολή πεδίου φωτός, μια ομάδα ερευνητών έχει καταφέρει να κάνει μια κινούμενη εικόνα 3D να επιπλέει στον αέρα με 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο και να είναι ορατό από 192 διαφορετικές γωνίες ταυτόχρονα.

Συνήθως, αυτά τα πεδία φωτός πρέπει να εμφανίζονται κάτω από γυαλί, μακριά από τα χέρια περίεργων, για να μπορούν να διατηρούν την εμφάνισή τους, ωστόσο τα συγκεκριμένα είναι δυνατόν να απλώσει κανείς το χέρι του και να τα «αγγίξει», με τη βοήθεια μίας κάμερας βάθους, όπως αυτή του Kinect.

Η ομάδα καλεί το procect Vermeer  και αν και τα πρώτα συστήματα όντως χρησιμοποιούν το Kinect, τοποθετημένο σε κάποια άλλο σημείο του δωματίου για να παρακολουθεί τις κινήσεις των χεριών, τα επόμενα μοντέλα θα το έχουν ενσωματωμένο μέσα στα συστήματα προβολής.

Βέβαια, είμαστε ακόμα αρκετά μακριά από την προβολή ολογραμμάτων όπως σε αυτά στον «Πόλεμο των Άστρων» ή στην τελευταία «G.I.Joe» ταινία.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου