Εντυπωσιακή φωτογράφιση από τη NASA



Μπορεί η NASA να αντιμετωπίζει προβλήματα από τότε που μειώθηκε δραματικά ο προϋπολογισμός της, δεν παύει όμως να κάνει ενέργειες που πάντοτε τραβούν την προσοχή. Το τελευταίο της επίτευγμα λοιπόν ήταν η δημοσίευση μιας πραγματικά εντυπωσιακής φωτογραφίας της Γης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον δορυφόρο Suomi και έχει διαστάσεις 8.000 Χ 8.000. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να την δείτε στο πραγματικό της μέγεθος, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να κατέβει.

Παρόλα αυτά η αναμονή οπωσδήποτε αξίζει. Είναι μια υπέροχη φωτογραφία σε κάθε της λεπτομέρεια. Μάλιστα η υπηρεσία της έδωσε την ονομασία Blue Marble 2012. Για όσους δεν το γνωρίζουν, Blue Marble (μπλε βόλος) ήταν το όνομα της αντίστοιχης φωτογραφίας που είχε τραβήξει το πλήρωμα του Apollo 17 το Δεκέμβριο του 1972. Ευτυχώς εκείνη όμως, είχε χαμηλότερη ανάλυση...

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου