O Πυρήνας Του Linux Ξεπερνάει Τις 15 Εκατομμύρια Γραμμές Κώδικα


Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του The H, περίπου τα τρία τέταρτα του κώδικα του Linux είναι για οδηγούς, συστήματα αρχείων και κώδικα για συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές, ενώ υπάρχουν πολλά σχόλια και κενές γραμμές.

Η πρώτη έκδοση του Linux είχε μόλις 10.000 γραμμές κώδικα, ενώ ή 1.0.0 είχε φτάσει τις 176.250 γραμμές μέχρι τον Μάρτιο του 1994. Το 2001 ή πριν από μια δεκαετία περίπου, το Linux kernel (έκδοση 2.4) είχε λίγο περισσότερο από 2,4 εκατομμύρια γραμμές κώδικα.

Σε συνέντευξη του με τη Γερμανική εφημερίδα Zeit Online, ο Torvalds δήλωσε ότι το Linux έχει γίνει "ιδιαίτερα πολύπλοκο" και εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν να καταλαβαίνουν τι ακριβώς γίνεται με το λογισμικό. Παραπονέθηκε ακόμα, ότι και τα υποσυστήματα έχουν γίνει αρκετά πολύπλοκα και είπε ότι "φοβάται για την ημέρα" που θα υπάρχει σφάλμα το οποίο "δεν θα μπορεί να αξιολογηθεί".

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου