Πως διπλώνουμε φωτογραφία με το photoshop

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε απλά και εύκολα να "διπλώσουμε" μια φωτογραφία!

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Η φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσω (η Μακρινίτσα στο Πήλιο). Και οριζόντια να ήταν η φωτογραφία, δεν μας απασχολεί. Θα δούμε παρακάτω γιατί.


Βήμα 01
Στην παλέτα των Layer, κλικ στο New Layer και αμέσως δημιουργείται ένα νέο, κενό layer πάνω από αυτό της φωτογραφίας.

Βήμα 02
Θα προσθέσουμε οδηγούς (Guides). Κάνουμε κλικ οπουδήποτε μέσα στο χάρακα στα αριστερά, και σέρνουμε το ποντίκι προς τα δεξιά. Αμέσως εμφανίζετε ένας κατακόρυφος οδηγός. Σέρνουμε τον κάθετο στα μισά της φωτογραφίας και τους οριζόντιους στα τρίτα (1/3 και 2/3), στο περίπου, δεν χρειάζεται ακρίβεια.


Βήμα 03
Επιλέγουμε το Rectangular Marquee Tool (Μ) από τα εργαλεία μας. Καλύτερα για αυτήν την διαδικασία να χρησιμοποιήσουμε τη συντόμευση του. Δημιουργούμε ένα ορθογώνιο στο πρώτο κομμάτι.

Βήμα 04
Επιλέγουμε το Gradient Tool (G) από τα εργαλεία μας. Και εδώ θα μας βολέψει η συντόμευση. Κάνουμε δεξί κλικ οπουδήποτε στην φωτογραφία και ανοίγει το Picker Gradient. Επιλέγουμε το Μαύρο-Λευκό (τρίτη φωτογραφία από το αριστερά, πάνω σειρά). Με το Gradient Tool δημιουργούμε τα ντεγκραντέ που φαίνονται στην εικόνα παρακάτω, απλά σέρνοντας το ποντίκι όπως δείχνουν τα βέλη.

Αν έχετε οριζόντια φωτογραφία, απλά "ξαπλώστε" εικονικά την εικόνα κατά 90 μοίρες αριστερά.


Επαναλαμβάνουμε τα Βήματα 03 και 04 μέχρι να φτιάξουμε όλα τα ορθογώνια.

Όταν τελειώσουμε, αλλάζουμε το Blending Mode του Layer με τα ορθογώνια σε Soft Light και ήδη αρχίζουν και φαίνονται οι "πτυχώσεις".

Βήμα 05
Για να αναδείξει τις πτυχώσεις λίγο περισσότερο, πάμε Filter -> Artistic -> Plastic Wrap και ανοίγει ένα παράθυρο επιλογών. Ρυθμίζουμε το Highlight Strength στο 20, το Smoothness στο 15 και το Detail μεταξύ 5 και 10.

Βήμα 06
Κλικ στο New Layer για να προσθέσουμε ακόμα ένα νέο, κενό layer, αυτή τη φορά πάνω από το layer με τις "πτυχώσεις".

Βήμα 07
Επιλέγουμε το Brush Tool (B) και επιλέξτε το πινέλο που φαίνεται στην εικόνα (Spatter 59 pixels).


Πατάμε F5 και εμφανίζεται το πάνελ των brushes. Δίνουμε τις ρυθμίσεις που φαίνονται παρακάτω στις εικόνες και μόλις τελειώσουμε ξανά F5 για να κλείσει το παράθυρο.




Βήμα 08
Ορίζουμε Foreground color το λευκό.
Κάνουμε κλικ έξω από την φωτογραφία ακριβώς πάνω από την κάθετη τσάκιση. Δεν σέρνουμε το ποντίκι, απλά κάνουμε κλικ. Κρατάμε πατημένο το Shift και κάνουμε κλικ ακριβώς από κάτω. Το Photoshop αυτόματα θα τραβήξει μια ευθεία πινελιά μεταξύ των δύο σημείων που κάναμε κλικ. Κάνουμε το ίδιο και για τις άλλες τσακίσεις, αν χρειαστεί 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Τέλος μειώνουμε το Opacity στο 70%.


Καλά τσακίσματα!


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου