Παλαίωση φωτογραφίας με το photoshop

Σήμερα θα δούμε κάτι που -εγώ τουλάχιστον- ήθελα πολύ να μάθω να το κάνω με το photoshop. Πως μπορούμε μια νέα φωτογραφία να φαίνεται παλιά.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Επέλεξα αυτήν την πολύ όμορφη φωτογραφία από το Α' Αρχαίο Θέατρο της πόλης μου -αν και δεν ενδείκνυται μιας και είναι HDR, αλλά και πάλι ... τί έγινε;- που σας παρουσίασα σήμερα (να με συγχωρέσει ο φωτογράφος αν δεν του αρέσει το αποτέλεσμα).


Βήμα 01
Δημιουργούμε νέο layer (από την παλέτα των layer, Create new Layer), πατάμε το "D" για να θέσουμε το foreground και το background χρώμα σε μαύρο και άσπρο και μετά Filter -> Render -> Clouds.

Βήμα 02
Μετά Filter -> Noise -> Add Noise και δίνουμε Amount: 20%, Gaussian, Monochromatic και αλλάζουμε το layer mode σε Soft Light.

Βήμα 03
Τώρα θα δημιουργήσουμε μια σέφια. Δημιουργούμε πάλι ένα νέο layer, το βάφουμε με το χρώμα #e6e1cc και αλλάζουμε το layer mode σε Color.

Βήμα 04
Μετά πάμε Layer -> New Adjustment Layer -> Levels και δίνουμε τις ρυθμίσεις που φαίνονται στην εικόνα:

Βήμα 05
Προσθέτουμε "γρατσουνίες" στην εικόνα. Πατάμε το "D" για να ορίσουμε το foreground και background χρώμα σε μαύρο και άσπρο και πάμε πάλι Filter -> Render -> Clouds.

Βήμα 06
Πάμε Filter -> Render -> Fibers και δίνουμε Variance: 17 και Strength: 15

Βήμα 07
Τώρα πάμε Image -> Adjustments -> Threshold και δίνουμε Threshold level: 15

Βήμα 08
Τώρα πάμε Image -> Adjustments -> Levels και δίνουμε τις ρυθμίσεις τις εικόνας:


Βήμα 09
Πάμε ξανά Filter -> Blur -> Blur More. Αλλάζουμε το layer mode σε Soft Light και μειώνουμε το opacity σε 70%.

Βήμα 10
Δημιουργούμε νέο layer. Επιλέγουμε το Gradient Tool, επιλέγουμε τα χρώματα #e5e5e5 και #000000 και δημιουργούμε ένα radial gradient. Αλλάζουμε το layer mode σε Overlay.

Είμαστε έτοιμοι!


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου