Saidar: Δες αναλυτικά τα στατιστικά του συστήματος σου, από τερματικό!




To Saidar είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που μας επιτρέπει να δούμε τα στατιστικά του συστήματος μας, μέσω libstatgrab. Δηλαδή ότι αφορά: CPU, processes, load, memory, swap, network I/O, disk I/O, και πληροφορίες αρχείων συστήματος (file system).

Υπάρχει στ’ αποθετήρια των Debian, Ubuntu, Mint και μπορειτε να το βρείτε στους διαχειριστές πακέτων (synaptic, κέντρο λογισμικου), γράφοντας τ’ όνομα του (saidar), στο πεδίο αναζήτησης και επιλέγοντας το για εγκατάσταση μόλις εμφανιστει.

Εναλλακτικά, μπορουμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορειτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας τη παρακατω εντολη, πατώντας Enter μετά και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί: sudo apt-get install saidar

-Για να το εκκινήσετε, δώστε και πάλι στο τερματικό, τη παρακατω εντολη, πατώντας Enter, μετά: saidar

Αν θέλετε να έχει πολύχρωμα σύμβολα (όπως στην εικόνα στην αρχή του άρθρου), τότε δώστε: saidar -c

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την main page του, δίνοντας την εντολή: man saidar

Σε άλλες διανομές, μπορειτε να το εγκαταστήστε μέσω του αποθετηρίου του στο Git.

Ιστοσελίδα

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου