Κάποια από τα νέα εμφανισιακά χαρακτηριστικά που θα έχει το Ubuntu 12.04


To Ubuntu 12.04, σαν έκδοση με υποστήριξη μακράς διαρκείας είναι ένας μεγάλος σταθμός για τη διανομη, μα και για την Canonical. Εδώ είναι που σε μεγαλο βαθμό θα κριθεί το μέλλον του Unity, μα και η ουσιαστική προώθηση του σε εταιρικούς χώρους. Και σίγουρα η μεγάλη του ευκαιρία να υπερδιπλασιάσει τους χρήστες του ανά τον κόσμο.

Εκτός από τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά που θα έχει ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εμφάνιση του, σε συνδυασμό με τη χρηστικότητα. Τρανό παράδειγμα η βελτιωμένη έκδοση του launcher.



Η Canonical θέλοντας να προωθήσει ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Ubuntu και θα έχει η επερχόμενη έκδοση 12.04, αυτό δηλαδη της υποστήριξης πολλαπλών οθονών με υψηλή ποιότητα, ανακοίνωσε καποιες αλλαγές σχετικά με τον launcher.

Όλοι θα έχετε πέσει στη περίπτωση που θέλετε για παράδειγμα, να πατήσετε το πλήκτρο Back στο Firefox, πηγαίνοντας το mouse στη πάνω αριστερή γωνία και αντί αυτού να ανοίγει ο launcher.

Σαφώς και είναι μια από τις περιπτώσεις που θα έπρεπε να επικεντρωθεί η Canonical, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της και αυτό έκανε.
Παρουσίασε λοιπόν ένα πρότυπο του νέου launcher o οποίος πλέον θα είναι… έξυπνος και όταν ο κέρσορας πλησιάζει στο αριστερό μέρος θα προσθέτει μια σκιά.

Αυτή φυσικά η βελτίωση οφείλεται κατά μεγαλο μέρος στο γεγονός πως ο χρήστης θα αλληλεπιδρά με το πρόγραμμα εκκίνησης πολλαπλών οθονών, ως προς τις ρυθμισεις, γεγονός που οφείλεται στο ότι κάθε οθόνη θα διαθέτει τον δικό του launcher.

-Σε πολλά σημεία το user interface του, θα είναι επανασχεδιασμενο, καθώς οι συνολικές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Θα τονίσω όμως πως όλα όσα γίνονται εμφανισιακά αποβλέπουν στη χρηστικότητα και φιλικότητα.

-Ας δούμε μερικές τέτοιες αλλαγές που θα έρθουν με το Pangolin, όπως θα λέγεται το 12.04:

1. Επανασχεδιασμενο το control panel και στο κομμάτι που ρυθμίζουμε ημερομηνία και ώρα στο σύστημα μας, στο ίδιο στυλ με του Ubuntu Software Center με breadcrumbs στη navigation bar:

2. Νέο εικονίδιο, στο Control Panel, για τις ρυθμισεις συστήματος, με κατανεμημένα τα ανάλογα εικονίδια/επιλογές:

3. Βελτιωμένο User Interface στο Appearance:

4. Ο Zeitgeist’s Activity Log Manager, μετονομάστηκε σε Privacy και ενσωματώθηκε στις ρυθμισεις συστήματος:

5. Ανανεωμένο και το eyecandy Alt+Tab, με τα κουμπάκια shutdown/suspend/hibernate/lockscreen, τ’ οποίο θα είναι πλέον στο στυλ του dash:

>>>>Όλα τα παραπάνω, έχουν δημοσιευτεί από την Canonical και για περισσότερες πληροφορίες, μπορειτε να διαβασετε για τις αλλαγές. Είναι δημοσιευμένο στο Google Documents

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου