Urban Terror Παιχνίδι FPS – Review

 

Αν έχετε λιώσει το Xonotic και θέλετε κάτι για αλλαγή, ή στην περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα διαστημικά backround και σκηνικά όλων σχεδόν των arena shooters που κυκλοφορούν, τότε σας προτείνω να δοκιμάσετε το Urban Terror.

Το Urban Terror είναι ένα δωρεάν παιχνίδι FPS κλειστού κώδικα που αναπτύσσεται από την FrozenSand. Ξεκίνησε με στόχο ένα ρεαλιστικό map pack για το Quake 3 Arena στο οποίο αργότερα βασίστηκε. Τώρα πια το παιχνίδι είναι σχετικά ώριμο και βρίσκεται στην έκδοση 4.1.1 προσφέροντας πολλά ξεχωριστά στοιχεία για τους linux gamers.

Κατ αρχάς, είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στο διάσημο και δημοφιλέστατο Counter Strike. Σε αντίθεση με τα arena shooter που έλεγα πριν, στο Urban Terror δεν θα βρει κανείς όπλα με λέιζερ και ρουκετοβόλα με 1000 ρουκέτες, αλλά πραγματικά όπλα όπως Kalashnikov, Magnum Desert Eagle, χειροβομβίδες αερίων κλπ. Το gameplay είναι πάνω κάτω αυτό που θα περίμενε κανείς από πλευράς λειτουργίας και αίσθησης, και τα modes είναι: Team Deathmatch, Capture the Flag, Team Survivor, Bomb and Defuse, Capture and Hold και Follow the Leader.

Κλασσικά επιλέγετε πρωτεύον, δευτερεύον και τρίτο όπλο και ξεκινάτε. Αν είστε συνηθισμένος σε arena shooters όπως εμένα και δοκιμάσετε να κάνετε bunny hoping θα ανακαλύψετε ότι αυτά δεν περνάνε στο Urbar Terror καθώς υπάρχει και παράγοντας stamina (αντοχή).

Ένα ακόμη στοιχείο του gameplay που βρήκα ενδιαφέρον είναι το εξής: Αν τραυματιστείτε θα πρέπει να καλέσετε για βοήθεια από κάποιον συμπαίκτη σας ο οποίος θα σας δέσει το τραύμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα χάνετε ενέργεια και θα πεθάνετε τελικά από το τραύμα.

Οι πίστες του παιχνιδιού δεν είναι κάποιο διαστημόπλοιο γεμάτο blacklights όπου μέσα χοροπηδούν εξωγήινοι. Είναι ρεαλιστικά τοπία και μέρη, πολλά εκ των οποίων είναι πάρα πολύ καλά σχεδιασμένα, σε βαθμό που θα βρεθείτε να χαζεύετε την λεπτομέρεια στην ταπετσαρία ενός δωματίου για παράδειγμα, ενώ η σφαίρα του αντιπάλου ταξιδεύει γοργά προς το κεφάλι σας.

Για να είμαι όμως ακριβής, δυστυχώς δεν είναι όλες οι πίστες ή όλα τα στοιχεία τους καλοσχεδιασμένα. Το άλλο αρνητικό που προκαλείται όταν κυνηγάς τον ρεαλισμό στον σχεδιασμό χαρτών, είναι η ανισορροπία. Όπως και στην πραγματικότητα, αν βάλεις 2 ομάδες ατόμων χωρισμένες σε δύο άκρες ενός αστικού τοπίου, ή ενός κτιρίου, η μια από τις δύο θα έχει κάποιο πλεονέκτημα που θα πηγάζει από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του σημείου που βρίσκεται. Σε κάποιες πίστες βέβαια, υπάρχει mirroring στον σχεδιασμό οπότε και θεωρητικά απόλυτη ισορροπία.

 

Τι συμβαίνει με τα γραφικά και τα οπτικά εφέ όμως? Τίποτα το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια. Πέρα από κάποια στάνταρ εφέ που είναι ενσωματωμένα στη μηχανή του παιχνιδιού, δεν έχετε και πολλές επιλογές για πιο σύγχρονα και πιο εντυπωσιακά εφέ. Το Urban Terror θα τρέξει άνετα και σε παλαιότερους υπολογιστές, ενώ θα πιάσει πάρα πολλά frames per second στους νεότερους.

Η οπτική αίσθηση όμως του παιχνιδιού είναι πολύ καλή και αν και το Urban Terror δεν θα εντυπωσιάσει με τα εφέ του, σίγουρα θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.



Πριν σας προτείνω να το δοκιμάσετε να πω ότι δεν υπάρχει singleplayer αλλά μόνο multiplayer. Στα lobby του multiplayer θα βρείτε πραγματικά πάρα πολύ κόσμο. Σε πολλούς server υπάρχουν παιχνίδια ακόμη και 40vs40, στα οποία αν κάνετε join θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κανονικό πόλεμο. Το Urban Terror υπάρχει για Linux, Windows και Mac. Καλή διασκέδαση!

Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου