10 εικόνες που συγκλόνισαν τον κόσμο!!! (18+)

Κάθε εικόνα μπορεί να αξίζει όντως όσο χίλιες λέξεις αλλά μερικέςφορές σπάνιες φωτογραφίες λένε πολλά περισσότερα από λέξεις.
Λένε μια δυνατή ιστορία, ικανή να αλλάξει τον κόσμο και να δυναμώσει τον καθένα από εμάς…
Προειδοποίηση: οι φωτογραφίες είναι σκληρές και σοκάρουν. Ακατάλληλες για κάτω των 18 ετών..
Από την εικόνα του τραγικού θανάτου του Omayra Sanchez μέχρι την εικόνα της καταστροφής από αέριο το 1984, η δύναμη της φωτογραφίας είναι ζωντανή και ανίκητη.Βρήκαμε τις 10 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακόμα μας αφήνουν άφωνους..
10. Kosovo Refugees (Carol Guzy)
Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει τον Αγκίμ Σάλα, ένα δίχρονο αγόρι καθώς περνά από τον αγκαθωτό φράχτη στην οικογένεια του. Χιλιάδες πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο στρατοπέδευαν στο Kukes της Αλβανίας
9 . War Underfoot (Carolyn Cole)
Αυτή η φωτογραφία δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες το εμφύλιου πολέμου στην Λιβερία.Βλήματα όπλων έχουν καλύψει εξολοκλήρου έναν δρόμο της πόλης.
8. Thailand Massacre (Neil Ulevich)
Η σφαγή στο Thammasat University της Ταϊλάνδης πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1976. Ήταν μια πολύ βίαιη επίθεση σε φοιτητές που διαδήλωναν εναντίον του Marshall Thanom Kittikachorn.
7. After the Storm (Patrick Farrell)
Ο φωτογράφος απεικονίζει τις οδυνηρές εικόνες των θυμάτων της Αϊτής το 2008.
6. The Power of One (Oded Balilty)
Το 2006, οι ισραηλινές αρχές διέταξαν την εκκένωση των παράνομων φυλακών, όπως η Amona. Ο Oded Balilty, ένας ισραηλινός φωτογράφος από το Associated Press, ήταν παρών όταν η εκκένωση μεταμορφώθηκε σε βίαιη και χωρίς προηγούμενο συγκρούσεις μεταξύ εποίκων και αστυνομικών. Η εικόνα δείχνει μια γενναία γυναίκα που επαναστατεί ενάντια στις αρχές.
5. World Trade Center 9 / 11 (Steve Ludlum)
Οι συνέπειες του δεύτερου αεροσκάφος που συντρίβεται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης ήταν καταστροφικές
4. After the Tsunami (Arko Datta)
Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές και εντυπωσιακές φωτογραφίες μετά το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.
3. Bhopal Gas Tragedy 1984 (Pablo Bartholomew)
Είκοσι έξι χρόνια έχουν περάσει από την χειρότερη βιομηχανική καταστροφή της Ινδίας όπου 558.125 άνθρωποι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν 15.000.
2. Operation Lion Heart (Deanne Fitzmaurice)
Η Εγχείρηση “Lion Heart” είναι η ιστορία ενός 9χρονου ιρακινού αγοριού που τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο βίαιες συγκρούσεις της σύγχρονης ιστορίας – του πολέμου στο Ιράκ. Το αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Oakland, CA, όπου έπρεπε να υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις. Το θάρρος του και την απροθυμία του να πεθάνει του έδωσε το παρατσούκλι: Saleh Khalaf, “Lion Heart”.
1. Tragedy of Omayra Sanchez (Frank Fourier)
Ο Frank Fournier συνέλαβε την τραγική εικόνα της Omayra Sanchez παγιδευμένη μέσα στη λάσπη και τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Η έκρηξη του Nevado del Ruiz Volcano στην Κολομβία το 1985 προκάλεσε μια τεράστια κατολίσθηση. Κατέστρεψε τις πόλεις και σκότωσε 25.000 άτομα.
Μετά από 3 ημέρες του αγώνα, η Omayra έχασε τη ζωή της λόγω της υποθερμίας και της γάγγραινας. Ο τραγικός θάνατός της τονίζει την αποτυχία των υπαλλήλων να ανταποκριθούν γρήγορα και να σώσουν τα θύματα της χειρότερης φυσικής καταστροφής της Κολομβίας.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου