Φινλανδία: Σε απομάκρυνση 4.000 υπαλλήλων προχωρά η Nokia


Η Nokia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει 4.000 θέσεις εργασίας μεταφέροντας... τις μονάδες παραγωγής της από την Ουγγαρία, το Μεξικό και την Φινλανδία στην Ασία.

Η εταιρία εκτιμά ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν 2.300 υπαλλήλους στο εργοστάσιο της Κομαρόμ της Ουγγαρίας, 700 στη Ρεϊνόσα του Μεξικού και 1.000 στο Σάλο της Φινλανδίας. Οι περικοπές θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2012.

Ο όμιλος ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της μονάδας κατασκευής των smartphones για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα.

Η Nokia προσπαθεί να ανακτήσει τον κυρίαρχο ρόλο που κατείχε στον τομέα των κινητών τηλεφώνων και πριν από ένα χρόνο υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία λογισμικού Microsoft για να χρησιμοποιεί το σύστημά της των Windows.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου