Μια διαφορετική άποψη για τους Anonymous

Σχόλιο mario1985
Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν τόσα πολλά στις ζωές μας που η καθημερινότητά μας έχει καταντήσει κυριολεκτικά ένας αγώνας δρόμου... Βομβαρδισμός από ειδήσεις, συνεχόμενες αλλαγές και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Ένα όμως από τα θέματα που "τραβάει" το ενδιαφέρον του internetικού κόσμου είναι αυτό των anonymous... Πλέον το συγκεκριμένο θέμα με κουράζει απίστευτα και προσπαθώ να μην ασχολούμαι καθόλου, παρόλα αυτά όμως όταν βρεθώ σε μια συζήτηση μπορώ να αναπτύξω την άποψη μου που καλώς ή κακώς δεν αρέσει στους περισσότερους, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που ασχολούνται με τον διαδίκτυο έχουν φτάσει να "λατρεύουν" τις πράξεις των "ανώνυμων"....

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των πράξεων των anonymous, και αυτό γιατί τις θεωρώ "παιδικές"... Τις θεωρώ λοιπόν παιδικές επειδή πιστεύω πως οι στόχοι τους θα έπρεπε να ήταν σημαντικότεροι και όχι αυτοί που διαβάζουμε καθημερινά... Το να "hackάρει" κάποιος ένα site θέλει γνώση, το να χτυπήσει όμως τη καρδιά του συστήματος που μας καταστρέφει τις ζωές μας καθημερινά θέλει ακόμα περισσότερη αλλά και μεγαλύτερα κότσια.

Την είσοδο λοιπόν των anonymous σε ιστοσελίδες (όποιες κι αν είναι αυτές FBI,CIA,κτλ) τις βρίσκω παγερά αδιάφορες. Εαν λοιπόν οι anonymous θέλουν να κάνουν καλό και να βοηθήσουν το κόσμο τότε ας αλλάξουν στάση και μέθοδο.... πράγμα που δεν το βλέπω!!! (μακάρι να βγω ψεύτης)

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι οι anonymous καθοδηγούνται από το σύστημα... Πιστεύω πως όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε χάσει την ελευθερία μας (SOPA και όχι μόνο) θεωρώ ότι ταυτόχρονα θα χαθούν δια μαγείας και οι anonymous...

Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου, άλλωστε δεν έχει αυτό το σκοπό η συγκεκριμένη ανάρτηση.
Θα ήθελα όμως να πω ότι δεν συμφωνώ πλήρως με την παρακάτω ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στο hellas-orthodoxy ασχέτως που είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά όπως προανέφερα πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και επίσης οτιδήποτε μας πλασάρουν τα MME σίγουρα δεν είναι κάτι το υγιές.

Αρκετά όμως με τον πρόλογο, ας δούμε λοιπόν τι πιστεύει το hellas-orthodoxy...

ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ANONYMOUS: ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"!
"We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us!"

Η πασίγνωστη (πλέον) υπογραφή των Anonymous, βρίσκεται σχεδόν παντού: Σε ιστοσελίδες, σε ιστολόγια, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στα ΜΜΕ, ακόμα και σε τοίχους! Πόσοι όμως ξέρουν τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει;

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το "ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΓΕΩΝΑ" (We are Legion): Οι γνωρίζοντες λίγη Ιστορία, αμέσως κατανοούν πως πρόκειται για την περίφημη ρωμαική λεγεώνα, που έμεινε ως συνώνυμο της οργανωμένης στρατιωτικής και όχι μόνο δύναμης, ικανής να κατατροπώσει τους εχθρούς της.

Αυτή είναι η πρώτη, επιφανειακή ανάγνωση του "σλόγκαν". Για να πάμε λίγο βαθύτερα, ας δούμε την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμένου της χώρας των Γαδαρηνών (Κατά Λουκάν, η' 26 - 39):

Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐλθόντι τῷ Ἰησοῦ εἰς τὴν χώραν τῶν Γαδαρηνῶν, ὑπήντησεν αὐτῷ ἀνήρ τις ἐκ τῆς πόλεως, ὃς εἶχε δαιμόνια ἐκ χρόνων ἱκανῶν, καὶ ἱμάτιον οὐκ ἐνεδιδύσκετο καὶ ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ᾿ ἐν τοῖς μνήμασιν.

ἰδὼν δὲ τὸν Ἰησοῦν καὶ ἀνακράξας προσέπεσεν αὐτῷ καὶ φωνῇ μεγάλῃ εἶπε· τί ἐμοὶ καὶ σοί, Ἰησοῦ, υἱὲ τοῦ Θεοῦ τοῦ ὑψίστου; δέομαί σου, μή με βασανίσῃς.

παρήγγειλε γὰρ τῷ πνεύματι τῷ ἀκαθάρτῳ ἐξελθεῖν ἀπὸ τοῦ ἀνθρώπου. πολλοῖς γὰρ χρόνοις συνηρπάκει αὐτόν, καὶ ἐδεσμεῖτο ἁλύσεσι καὶ πέδαις φυλασσόμενος, καὶ διαρρήσσων τὰ δεσμὰ ἠλαύνετο ὑπὸ τοῦ δαίμονος εἰς τὰς ἐρήμους.

ἐπηρώτησε δὲ αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς λέγων· τί σοί ἐστιν ὄνομα; ὁ δὲ εἶπε· λεγεών· ὅτι δαιμόνια πολλὰ εἰσῆλθεν εἰς αὐτόν· καὶ παρεκάλει αὐτὸν ἵνα μὴ ἐπιτάξῃ αὐτοῖς εἰς τὴν ἄβυσσον ἀπελθεῖν.

Όπως βλέπουμε, το όνομα Λεγεών χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη εαγγελική περικοπή από τον ίδιο τον Διάβολο, προκειμένου να απαντήσει στην ερώτηση του Ιησού ποιο είναι το όνομά του!

Και καλά όλα αυτά, θα πει κάποιος. Τι σχέση έχουν όμως με τους Anonymous;
Το 2008, εξέδωσαν "μήνυμα" εναντίον των Σαιεντολόγων (δείτε το εδώ): Εκ πρώτης όψεως αυτό πιθανόν να φαίνεται άξιο επαίνου, μιας και είναι γνωστός ο ρόλος της συγκεκριμένης "Εκκλησίας". Όμως, σε αυτό το μήνυμα ακούγονται τα εξής:

If you want another name for your opponent, then call us Legion, for we are many.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ...ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ;
Για να γίνει καλύτερα κατανοητή η ομοιότητα, ας δούμε πώς μεταφράζεται στα Λατινικά το επίμαχο σημείο του Ευαγγελίου:

"Legio mihi nomen est, quia multi sumus."
Και στα Αγγλικά:
"My name is Legion, for we are many."

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΛΑ...ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;;;

Γιατί άραγε οι Anonymous επέλεξαν ως "εναλλακτικό" τους όνομα αυτό που ονοματίζει τον ίδιο τον Σατανά;

Ο καθένας, βγάζει τα συμπεράσματά του!

Υ.Γ. Αναγνώστης του ιστολογίου μας έστειλε και τα παρακάτω ενδιαφέροντα:
Αν γράψουμε τη λέξη "anonymous" ανάποδα βγαίνει η φράση "suomynona", που αν το σπάσουμε σε λέξεις γίνεται "suo my nona" στα λατινικά, που στα ελληνικά σημαίνει "του ένατου μου". Έπειτα όλη την ώρα αναφέρουν "we are a legion".
Εντέλει καταλήγουμε σε μια φράση " 9η Λεγεώνα".

Η 9η Λεγεώνα ιστορικά υπήρξε μια Ρωμαϊκή λεγεώνα που στάθμευε στη Βρετανία και που εξαφανίστηκε ξαφνικά στις αρχές του 2ου μ.Χ. αιώνα χωρίς να αφήσει ίχνος. Υπάρχουν πολλοί μελετητές που πιστεύουν ότι απλά οργανώθηκαν σε μυστική οργάνωση και αποτέλεσαν τους προπομπούς των μετέπειτα Σταυροφόρων και αργότερα των τεκτονικών στοών του Μεσαίωνα. Μάλιστα, το 2002 ο Valerio Massimo Manfredi στο λογοτεχνικό του έργο " L'ultima legione" αποκαλύπτει ότι η 9η Ρωμαϊκή λεγεώνα που χάθηκε είναι στην πραγματικότητα η ομάδα των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης του μυθικού βασιλιά Αρθούρου! Ο θρύλος του βασιλιά Αρθούρου είναι η ιερή αρχαία ιστορία των Μασόνων.

Οπότε βλέπουμε πως συνδέεται η Μασονία με τους anonymous. Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι πετυχημένες επαναστάσεις(Αμερικανική-1774, Γαλλική-1789) ήταν απόρροια Μασονικής συνομωσίας και οργάνωσης.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου