Ρώσοι Επιστήμονες Ετοιμάζονται Να Μπουν Σε Τεράστια Υπόγεια Λίμνη Στην Ανταρκτική

 

Έχουμε ακούσει την έκφραση πως το διάστημα είναι το τελευταίο μέτωπο εξερεύνησης. Αλλά για τους επιστήμονες που επί 20 χρόνια τρυπούν τον πάγο για να φτάσουν σε μια τεράστια ανέγγιχτη λίμνη θαμμένη στον πάγο της Ανταρκτικής, φαίνεται πως υπάρχον ακόμη κάποιες τοποθεσίες να εξερευνηθούν ακόμη στην γή.

Και σύντομα αυτή η λίμνη, παγιδευμένη για 20 εκατομμύρια χρόνια, θα είναι πλοηγήσημη, και μπορεί να υπάρχουν εκεί άγνωστες για εμάς μορφές ζωής εκεί κάτω.

Αν έχετε δει την ταινία 'Το Πράγμα", ξέρουμε τι σκέφτεστε τώρα. Οι καταστάσεις ταιριάζουν. Αλλά η Λίμνη Βοστόκ μάλλον δεν θα αποκαλύψει δυστυχώς κάποιο θαμένο σκάφος εξωγηινων. Αλλά όπως και να έχει είναι μια τεράστια επιστημονική αποκάλυψη. Και οι αποκαλύψεις δεν τελειώνουν στην λίμνη Βοστόκ. Μάλιστα , αυτό είναι η αρχή που για μακροχρόνιες έρευνες στην αποκάλυψη νών δομών στην μυστηριώδη ήπειρο.

Οι επιστήμονες έχουν αποκαλύψει 200 λίμνες στην περιοχή κάτω παό την επιφάνεια του παγου της Ανταρκτικής. Η λίμνη Βοστόκ, η μία που χρειάστηκαν δύο δεκαετίες για να την φτάσουμε, είναι η πρώτη που θα εξερευνηθεί. Δεν έχετε εντυπωσιαστεί ακόμη? Οι επιστήμονες λένε πως οι λίμνες αρχικά σχηματίσθηκαν όταν η περιοχή ήταν συνδεδεμένη στην Αυστραλία και μπόρεσαν να μέινουν σε υγρή μορφή χάρις στην εγγύτητα στον πυρήνα της γης.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου