Αναμένεται άφιξη Ναζιστών στην Δρέσδη



Η ιστορική γερμανική πόλη της Δρέσδης ετοιμάζεται από σήμερα να αντιμετωπίσει φιλο-Ναζιστικές διαδηλώσεις στα περιθώρια των εορτασμών της 67ης επετείου του βομβαρδισμού της πόλης από τα συμμαχικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 1945, μόλις λίγους μήνες πριν τη λήξη του πολέμου, βρετανικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά είχαν εξαπολύσει τεράστιας κλίμακας επιδρομή κατά της πόλης, σκοτώνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περί τους 25.000 κατοίκους και ισοπεδώνοντας μεγάλα τμήματα της πόλης.

Περίπου 2.000 Νεοναζί ετοιμάζονταν να φθάσουν απόψε το βράδυ στην πόλη της Δρέσδης, τη στιγμή που απο το πρωί γίνονται αντι-ναζιστικές εκδηλώσεις στην πόλη. Ορισμένοι διαδηλωτές ήταν προετοιμασμένοι να αποκρούσουν τους Νεοναζί, ώστε να μην προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας μία ανθρώπινη αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν νεο-ναζιστικές οργανώσεις και άλλα ακροδεξιά στοιχεία, που δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ναζιστικής θηριωδίας, συγκεντώνονται στην πόλη, προκαλώντας προβλήματα.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου