CrystalDiskInfo: Πόσο Υγιής Είναι ο Δίσκος σας;

Οι επιδόσεις ενός υπολογιστή μπορεί να επηρεαστούν δραματικά από έναν σκληρό δίσκο με επιδεινούμενη υγεία (προβλήματα). Σε τέτοια περίπτωση, είναι λίγο περίεργο να σκεφτόμαστε για έναν σκληρό δίσκο με όρους υγείας , ειδικά όταν επιδεινώνεται.

Συνήθως στα μοντέρνα ηλεκτρονικά που βασίζονται στα τρανζίστορ, οι συσκευές απλά πεθαίνουν και δεν δίνουν πολλές προειδοποιήσεις για το πότε θα συμβεί η τελική κατατροφή. Δεν θα ήταν ωραίο να είχαμε έναν εικονικό γιατρό που θα μπορύσε να μας αναφέρει την κατάσταση υγείας του σκληρού δίσκου? Γνωρίστε τον δωρεάν CrystalDiskInfo.

Τουλάχιστον στους υπολογιστές οι σύγχρονοι σκληροί δίσκοι έχουν κάποιο ενσωματωμένο προειδοποιητικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελεγχθεί η συνολική κατάσταση του δίσκου. ο μηχανισμός λέγεται S.M.A.R.T. -Self-Monitoring,Analysisand Reporting Technology (τεχνολογία αυτοπαρακολούθησης, ανάλυσης και αναφορών).

To SMART σας λέει αν ο δίσκος σας έχει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, λάθη ανάγνωσης τομέων, προβλήματα δονήσεων, και πολλά άλλα.

Είναι καλό να έχουμε αυτές τις πληροφρίες, αλλά η πρόσβαση σε αυτές δεν είναι τόσο απλό ζήτημα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δούμε ποτέ πληροφορίες σχετικά με αναφορές του SMART, εκτός από το "Αποτυχία λειτυργίας του σκληρού δίσκου" κατά την εκκίνηση του συστήματος, και εάν είσαστε τυχεροί θα μπορέσετε να να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας για να τα μεταφέρετε σε νέο δίσκο.

Εδώ βοηθάει το λογισμικό CrystalDiskInfo που σας βοηθά να διαβάζετε πως τα πάει ο δίσκος σας και πως "αισθάνεται".

Με το CrystalDiskInfo σας παρέχονται οι παρακάτω λειτουργίες:

  • Ειδοποιήσεις με email όταν κάποιο όριο ξεπεραστεί (λειτουργεί καλά με gmail)
  • Με γραφήματα στον χρόνο για τα διάφορα στατιστικά του SMART
  • Εκτελείται σαν μόνιμο πρόγραμμα στην γραμμή του συστήματος αναφέροντας τις θεμοκρασίες
  • Ικανότητα εγραφών των αυμβάντων σχετικά με τον δίσκο στο καταγραφέα συμβάντων
Μπορείτε να κατεβάσετε το CrystalDiskInfo εδώ 



Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου