Ιράν: Διακόπτει τις συνδέσεις https


Είναι γνωστό σε όλους ότι το Ιράν δεν είναι και από τα πιο φιλελεύθερα καθεστώτα. Επειδή λοιπόν οι πολίτες του μπορεί να χρησιμοποιούν το Internet με τρόπους που η κυβέρνηση δεν εγκρίνει χωρίς εκείνη να μπορεί να τους ελέγξει, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.

Εδώ και λίγες ώρες λοιπόν, η πρόσβαση σε site που χρησιμοποιούν ασφαλείς συνδέσεις (https), δεν είναι πια δυνατή. Αυτό φυσικά σημαίνει το Gmail αλλά και ιστοσελίδες τραπεζών και οτιδήποτε άλλο αντίστοιχο. Ευτυχώς για site τα οποία βρίσκονται εντός της επικράτειας του Ιράν ο περιορισμός δεν ισχύει. Για εκείνα του εξωτερικού όμως, το μπλοκάρισμα είναι πλήρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση είναι προσωρινή και συνδέεται με τον εορτασμό της επετείου της ιρανικής επανάστασης. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζει κανείς πότε θα αρθεί.

Δεδομένου ότι η ιρανική κυβέρνηση συζητά πλήρη κατάργηση του Internet και αντίκατάσταση του με ένα εθνικό δίκτυο, δεν αποκλείεται να είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.






Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου