Impressive: Ενα υπέροχο πρόγραμμα παρουσίασης PDF αρχείων

Γράφει ο versys650gr

To Impressive είναι μια open source εφαρμογή κονσόλας,τρέχει δηλαδή μέσω του Τερματικού καθώς δεν διαθέτει γραφικό περιβάλλον.

Αυτό όμως το κάνει να είναι πάρα πολύ ελαφρύ και εύχρηστο αφού διαθέτει πολλές απορυθμισμένες εντολές πλήκτρων και σε συνεργασία με το ποντίκι σας θα μπορέσετε να κάνετε μια όμορφη παρουσίαση ενός PDF αρχείου.



Για να το εγκαταστήσετε στο Mint αναζητήστε το ως "Ιmpressive" στο synaptic
ή στον διαχειριστή λογισμικού ή μέσω τερματικού :

sudo apt-get install impressive

Είναι γραμμένο σε Python και για την απόδοση του PDF χρησιμοποιεί Xpdf και GhostScript. Επίσης για τα εφε που έχει (highlights,zoom κ.τ.λ) χρησιμοποιεί OpenGL για να υπάρχει υποστήριξη από την κάρτα γραφικών σας.

Βασικά με το που θα το εγκαταστήσετε θα ακολουθήσουν και όλες οι απαραίτητες εξαρτήσεις για να δουλέψει στο σύστημα σας.

Μια καλή συμβουλή είναι να δώσετε για πρώτη φορά που θα έρθετε σε επαφή μαζί του την εντολή στο Τερματικό :

impressive --help

για να πάρετε μια ιδέα ποιες είναι οι κυριότερες εντολές που μπορείτε να πληκτρολογείτε για την παρουσίαση.

Η χρήση του είναι πανεύκολη, ανοίγετε το Τερματικό και πληκτρολογείτε impressive και την τοποθεσία με το pdf αρχείο που θέλετε να παρουσιάσετε.

Μερικές εντολές είναι :

z-->κάνει ζουμ την επιλεγμένη σελίδα,με z ξανά απενεργοποιείται.
Tab-->ξεδιπλώνει όλες τις σελίδες στην οθόνη για να μπορείτε να διαλέξετε πιο εύκολα μια. (γινετσι και με μεσαιο κλικ του ποντικιου)
αριστερό κλικ-->κάνεις highlight μια συγκεκριμένη περιοχή από την σελίδα.
Enter-->ανοίγει μέσω του ποντικιού επιλογή για να κάνεις highlight μια περιοχή της σελίδας μετακινώντας το ποντίκι και με το scroll αυξομειώνεις την περιοχή που θέλεις να τονίσεις.
Esc--> βγαίνεις από το Impressive και την παρουσίαση.

Δείτε και ένα βιντεάκι που έφτιαξα για το φόρουμ ώστε να πάρετε μια ιδέα :

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου